Ανοίγει ξανά η υπόθεση που αθωώθηκε η Apple: ο κολοσσός της τεχνολογίας αντιμετωπίζει πρόστιμο ρεκόρ!

Ανοίγει ξανά η υπόθεση που αθωώθηκε η Apple: ο κολοσσός της τεχνολογίας αντιμετωπίζει πρόστιμο ρεκόρ!

11 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Αναγνωρισμένη ως η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, η Apple συνεχίζει να φτιάχνει όνομα μέσω των επιτυχιών της καθώς και των συνεχιζόμενων ερευνών και δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στραμμένα τα μάτια της στην εταιρεία.

Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ): «Το Δικαστήριο έκανε ένα λάθος. Η Apple πρέπει να δοκιμαστεί ξανά.

Πριν από μερικά χρόνια, η Apple αντιμετώπισε μια τεράστια αγωγή 13 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά από μια μακρά νομική διαδικασία, η Apple κατάφερε να αποφύγει αυτή την κύρωση. Ωστόσο, η απόφαση δεν ευχαρίστησε το Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ). Ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ) ζητά από τους δικαστές να επανεξετάσουν την απόφαση.

Αγωγή Apple στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του ΔΕΕ, Giovanni Pitruzzella, όταν εκδόθηκε η απόφαση του 2020 για την απαλλαγή της Apple από τα τέλη, έγιναν «μια σειρά νομικών λαθών» και ως εκ τούτου η απόφαση πρέπει να ανατραπεί και να επανεξεταστεί. «Το Δικαστήριο απέτυχε να αξιολογήσει σωστά το περιεχόμενο και τις συνέπειες ορισμένων μεθοδολογικών σφαλμάτων», ανέφερε η δήλωση. έχουν συμπεριληφθεί δηλώσεις.

Η Apple έσπασε το πείσμα της!  Η εγκατάσταση του APK στο iPhone γίνεται πραγματικότητα

Η Apple έσπασε το πείσμα της! Η εγκατάσταση του APK στο iPhone γίνεται πραγματικότητα

Η Apple μπορεί να κόψει μια συνήθεια πολλών ετών με το iOS 17.2 Beta. Λέγεται ότι η εταιρεία θα επιτρέψει το sideloading (εγκατάσταση APK) στην Ευρώπη.

Τι συνέβη?

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι η Apple έλαβε παράνομη φορολογική ενίσχυση από την Ιρλανδία μεταξύ 2003 και 2014 και την διέταξε να πληρώσει πρόστιμο 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκείνη την εποχή, ο φορολογικός πόλεμος μεταξύ ΕΕ και Apple ολοκληρώθηκε υπέρ της Apple από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δικαστήριο είπε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν βασίζεται σε επαρκή στοιχεία και ότι οι φορολογικές αποφάσεις ελήφθησαν αντικειμενικά από τις ιρλανδικές αρχές. Φαίνεται ότι σε αυτό το σημείο υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Η Apple πρέπει να δοκιμαστεί ξανά.