Αξιολογήθηκε ο σχεδιασμός της νέας επιφάνειας εκτόξευσης πυραύλων Starship

Αξιολογήθηκε ο σχεδιασμός της νέας επιφάνειας εκτόξευσης πυραύλων Starship

20 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η SpaceX εκτόξευσε το Starship όχημά της για δεύτερη φορά το Σάββατο. Η πρώτη πτήση του πιο ισχυρού πυραύλου στον κόσμο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Ωστόσο, κατέληξε σε πλήρες φιάσκο. Λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση, εξερράγη σε μια εντυπωσιακή βολίδα. Σε αντίθεση με την πρώτη δοκιμαστική πτήση, αυτή τη φορά το διαστημόπλοιο Starship δεύτερου σταδίου διαχωρίστηκε επιτυχώς από τον υπερβαρύ ενισχυτή πρώτου σταδίου. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ενισχυτής εξερράγη κατά την κάθοδο. Το διαστημόπλοιο δεν μπόρεσε επίσης να ολοκληρώσει την πτήση του. Ο Έλον Μασκ αξιολόγησε τις λεπτομέρειες της δεύτερης πτήσης του Starship Rocket. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες….

Ο Έλον Μασκ αξιολόγησε τη νέα σχεδίαση της εξέδρας εκτόξευσης πυραύλων Starship!

Τελικά, η αναμενόμενη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Ωστόσο, το διαστημόπλοιο δεν έχει δείξει ακόμη την αναμενόμενη απόδοση. Διαχωρίστηκε με επιτυχία από τον υπερβαρύ ενισχυτή. Δυστυχώς, εξερράγη 8 λεπτά μετά την εκτόξευση. Αυτοκαταστράφηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Οι υπάλληλοι της SpaceX και ο Έλον Μασκ εξακολουθούν να αξιολογούν αυτή την κατάσταση θετικά.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η SpaceX πέτυχε τον διαχωρισμό σκηνής, θεώρησαν την αποστολή επιτυχημένη. Η ομάδα έμαθε πολλά από αυτή την αποστολή. Συγκέντρωσε πολλά στοιχεία. Θα χρησιμοποιήσει τα συλλεγέντα δεδομένα για τη βελτίωση του συστήματος πτήσης για την τρίτη δοκιμαστική πτήση.

Το Starship δημιούργησε μια βροντερή πρόσκρουση όταν πήγε στο διάστημα για πρώτη φορά!

Το Starship δημιούργησε μια βροντερή πρόσκρουση όταν πήγε στο διάστημα για πρώτη φορά!

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη δοκιμή του Starship Rocket. Ο πύραυλος δεν πέτυχε πλήρως τον στόχο του. Αλλά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο από τον Απρίλιο.

Αλλά οι μηχανικοί της SpaceX δεν αξιολόγησαν μόνο τον πύραυλο. Αξιολόγησαν επίσης τη νέα σχεδίαση της βάσης εκτόξευσης. Επανασχεδίασαν την εξέδρα εκτόξευσης, η οποία είχε σπάσει στην προηγούμενη δοκιμή, για τη νέα δοκιμή. Ήθελαν να δουν πώς ο νέος σχεδιασμός άντεξε στην πίεση και τη δύναμη που απελευθερώθηκε από το εξαιρετικά βαρύ προωθητικό.

Ο Έλον Μασκ έκανε μια αξιολόγηση της νέας εξέδρας εκτόξευσης Starship Rocket την Κυριακή. Ο Μασκ είπε ότι η ράμπα είναι σε «άριστη κατάσταση». Πρόσθεσε ότι λειτούργησε πολύ καλά και δεν χρειαζόταν να ανανεωθεί για την επόμενη πτήση.

Η νέα σχεδίαση της βάσης εκτόξευσης πυραύλων Starship ενσωματώνει ένα σύστημα πλημμύρας, όπως περιέγραψε προηγουμένως ο Musk. Επιπλέον, αυτή η ράμπα παρείχε προστασία από την ώθηση που δημιουργείται από την εξαιρετικά βαριά προπέλα κατά την απογείωση χάρη σε ένα νέο υλικό που ονομάζεται «μέγα επίπεδος χάλυβας».

Μετά τη δοκιμαστική αποστολή του Σαββάτου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές ως αποτέλεσμα των εκρήξεων κατά την πτήση. Η FAA θα επιβλέπει τώρα την έρευνα της SpaceX για την αποστολή προτού αποφασίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια τρίτη δοκιμαστική πτήση.