Αποκατάσταση vintage πόρτας σε σπίτι Tudor της δεκαετίας του 1920

Αποκατάσταση vintage πόρτας σε σπίτι Tudor της δεκαετίας του 1920

15 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Όταν επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το σπίτι πριν από τέσσερα χρόνια, παρατηρήσαμε σημάδια ζημιάς στην εξώπορτα. Περιτριγυρισμένη από πέτρινες γωνιακές αλυσίδες, η πόρτα έχει ένα σταθερό μολυβένιο παράθυρο που απεικονίζει ένα οικόσημο ζωγραφισμένο στο χέρι της οικογένειας που το έχτισε, στα μέσα της δεκαετίας του 1920. εξωτερικό με τεράστιους διακοσμητικούς μεντεσέδες και συντονιστικό υλικό εισόδου. Στο εσωτερικό η πόρτα είναι επενδυμένη σε ξύλο καρυδιάς.

Κάποτε απειλήθηκε και τώρα επισκευάστηκε, η χαριτωμένη τοξωτή πόρτα είναι έτοιμη για τα επόμενα εκατό χρόνια. ΚΟΥΤΙ: Πριν από τις επισκευές, ο συγγραφέας μεταμόρφωσε το αυτοσχέδιο κάλυμμα πάνω από την πόρτα σε διακόσμηση αποκριών.

Η κάτω ράγα ήταν ύποπτη. Ακόμη και από μακριά έβλεπες ότι η πόρτα είχε ήδη επισκευαστεί, και όχι καλά. Ωστόσο, το μέγεθος της ζημιάς δεν ήταν άμεσα εμφανές. Μετακομίσαμε και βάλαμε την επισκευή στη λίστα υποχρεώσεων μας.

Άλλα έργα είχαν προτεραιότητα (συμπεριλαμβανομένης μιας πλημμύρας στο υπόγειο που απαιτούσε πλήρη επισκευή του συστήματος αποχέτευσης), οπότε δεν μπήκαμε στην πόρτα αμέσως. Αυτή είναι η κύρια είσοδος μας, που χρησιμοποιείται καθημερινά, οπότε δεν αργήσαμε να παρατηρήσουμε ότι το βερνίκι ξεφλούδιζε και ξεφλούδιζε στο κάτω τρίτο της πόρτας, σημάδι εισβολής νερού.

Η μισή στρογγυλή χάλκινη υδρορροή πάνω από την πόρτα δεν εφάρμοζε σωστά και δεν ήταν κολλημένη στον σχιστόλιθο. Το νερό της βροχής έτρεχε μεταξύ της οροφής και της υδρορροής, δημιουργώντας ένα λεπτό τοίχωμα νερού που χτύπησε το ασβεστολιθικό περβάζι της πόρτας από κάτω. Το νερό αναπήδησε από την πόρτα και μετά διέρρευσε στο ξύλο όπου ξεφλούδιζε το βερνίκι. Ο ξηρός παλιός κόκκος των κατακόρυφων πάνελ πάνω από την κάτω ράγα απορροφούσε επίσης νερό, δημιουργώντας σημαντική, σχεδόν κρυφή σήψη ξύλου.

Ξεκινήσαμε επισκευάζοντας την υδρορροή, για την εξάλειψη των διαρροών νερού. Στη συνέχεια, αφαιρέσαμε τον μεντεσέ του ιμάντα από το κάτω μέρος της πόρτας και στείλαμε το κάτω κομμάτι σε ένα τοπικό ξυλουργείο που μας συνέστησε ένας εργολάβος που γνωρίζει το σπίτι. Η κάτω ράγα ήταν πολύ μακριά για να σωθεί, και ο ξυλουργός μας, ο Ricardo Martinez, προσφέρθηκε επίσης να αντικαταστήσει τα τέσσερα εσοχή κάθετα πάνελ, τα οποία επίσης υπέστησαν ζημιά.

Το 2021, το φινίρισμα στο κάτω μέρος της πόρτας έδειξε σημάδια διόγκωσης και αποκόλλησης.
Το φθινόπωρο, η ζημιά ήταν τόσο σοβαρή που ο ιδιοκτήτης το προστάτεψε με πλαστική μεμβράνη.
Μόλις αφαιρέθηκε η κάτω ράγα, ήταν εμφανής η έκταση της εσωτερικής σήψης.

Ο Martinez και η ομάδα του ταίριαξαν προσεκτικά το ξύλο και στις δύο πλευρές της πόρτας χρησιμοποιώντας το ίδιο είδος και παρόμοιο κόκκο: δρυς στο εξωτερικό, καπλαμά καρυδιάς στο εσωτερικό. Για να προσθέσετε αντοχή και δομική σταθερότητα, τα δέρματα βελανιδιάς και καρυδιάς τοποθετήθηκαν σε έναν σταθερό πυρήνα διαστάσεων, παρόμοιο με εκείνους που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη κατασκευή πορτών υψηλής ποιότητας.

Οι επισκευές στην πόρτα περιελάμβαναν την αντικατάσταση της κάτω ράγας και τεσσάρων κατακόρυφων πάνελ με ξύλο προσεκτικά προσαρμοσμένο στο αρχικό.

Αφού έγιναν οι επισκευές, ο Ρικάρντο και οι βοηθοί του δοκίμασαν προσεκτικά την πόρτα για να βεβαιωθούν ότι εφαρμόζει σωστά. Έπειτα λείψανε και έβαψαν τα ξύλα για να ταιριάζει με τον υπάρχοντα λεκέ στα παλαιότερα σημεία της πόρτας.

Οι Ricardo Martinez και Eric Gutierrez δοκιμάζουν την πόρτα πριν από το τελικό τρίψιμο και το ταίριασμα λεκέδων.

Τώρα, είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε ότι η πύλη κινδύνευε ποτέ. Μια ειδική προστατευτική πόρτα καταιγίδας είναι επίσης καθ’ οδόν, διασφαλίζοντας ότι η ανακαινισμένη πόρτα θα προστατεύεται για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόσφατα ανακαινισμένη πύλη.

Πόροι

Martinez Ξυλουργική και ΤεκτονικήWinston-Salem, Βόρεια Καρολίνα
(336) 362-4563

Τοξωτές πόρτες (νέες):
vintage πόρτες
vintagedoors.com
Τοξωτές και στρογγυλεμένες πόρτες πάνελ, με καλούπια και τζάμια, σε πολλές διαμορφώσεις συμπεριλαμβανομένου. Διπλό, γοτθικό, με νυχτερινά φώτα, σε 12 είδη ξύλου