Απομένει μόνο ένα εμπόδιο για το Starship Rocket

Απομένει μόνο ένα εμπόδιο για το Starship Rocket

1 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Ο πύραυλος Starship θα εκτοξευθεί σύντομα για δεύτερη φορά. Η ημέρα έναρξης πλησιάζει με ενθουσιασμό. Αν και η πρώτη πτήση κατέληξε σε βολίδα, ορισμένα κυβερνητικά ιδρύματα προσεγγίζουν αυτή την πτήση με προσοχή. Η SpaceX κάνει ό,τι μπορεί για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επίσημων ιδρυμάτων. Η εταιρεία έχει ένα τελευταίο εμπόδιο να ξεπεράσει για τη δεύτερη πτήση. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο πύραυλος Starship ολοκληρώνει τις τελευταίες του προετοιμασίες για τη δεύτερη πτήση του!

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ολοκλήρωσε την αναθεώρηση ασφάλειας του Starship Rocket της SpaceX. Έτσι, η εταιρεία πλησιάζει στη δεύτερη δοκιμαστική πτήση. Τώρα απομένει ένα τελευταίο εμπόδιο για το Starship Rocket. Ως τελευταίο βήμα πριν από την πτήση, η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ πρέπει να ολοκληρώσει την περιβαλλοντική της αξιολόγηση.

Χωροταξία

Η απροσδόκητη έκρηξη του Starship αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία ασφάλειας και περιβάλλοντος. Η εξέδρα εκτόξευσης έσπασε, προκαλώντας ζημιές σε μεγάλη έκταση. Ο Έλον Μασκ και οι υπεύθυνοι της SpaceX είναι πιο προσεκτικοί για να αποφύγουν ξανά αυτή την κατάσταση. Για να το κάνει αυτό, κατασκεύασε ξανά την εξέδρα εκτόξευσης.

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Μασκ είναι φιλόδοξος: Το Starship είναι σύντομα έτοιμο για τον Άρη!

Ο Έλον Μασκ μίλησε με σιγουριά για τον πύραυλο του, ο οποίος δεν έφυγε ποτέ από την ατζέντα. Το Starship είναι έτοιμο για αποστολή στον Άρη τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, η SpaceX ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν έτοιμη για τη δεύτερη πτήση. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για αυτήν την κατάσταση. Στη συνέχεια έδειξε ότι έπρεπε να ολοκληρώσει μια σειρά από δοκιμές, ελέγχους και εργασίες.

Η SpaceX, από την άλλη, έχει ολοκληρώσει όλα τα βήματα που απαιτούνται από την FAA. Πιο πρόσφατα, η FAA τόνισε σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι το τμήμα δημόσιας ασφάλειας της αναθεώρησης έχει πλέον ολοκληρωθεί. Ωστόσο, η FAA δεν έχει εκδώσει ακόμη άδεια εκτόξευσης. Επειδή υπάρχει ένα τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.

Η FAA ανέφερε σε δήλωσή της ότι η αναθεώρησή της για την ασφάλεια επικεντρώθηκε σε ζητήματα που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια της ιδιοκτησίας. Στο δελτίο τύπου του, το ίδρυμα διευκρινίζει:Αποτελείται από αξιολόγηση της οργάνωσης ασφάλειας του υποψηφίου, των διαδικασιών ασφάλειας του συστήματος, της ανάλυσης ασφάλειας πτήσης και ποσοτικών κριτηρίων κινδύνου εκτίναξης, επανεισόδου και καταστροφής του οχήματος. Συμπεριέλαβε τα λόγια του.

Η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ αξιολογεί επί του παρόντος το νέο σύστημα πλημμύρας που εγκαταστάθηκε κατά την εκτόξευση του σκάφους της Boca Chica. Αυτή η αναθεώρηση ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου. Επιπλέον, αυτή η αξιολόγηση θα διεξαχθεί βάσει του νόμου για τα απειλούμενα είδη και σε συνεννόηση με την FAA. Ο έλεγχος πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 30 έως 135 ημερών.