Διέρρευσαν οι προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 4

Διέρρευσαν οι προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 4

5 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Οι επεξεργαστές κινητών σήμερα προσφέρουν απόδοση που υπερβαίνει τις προσδοκίες των τυπικών χρηστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η Qualcomm θα προσφέρει ταχύτερο επεξεργαστή από τον Apple M2 που χρησιμοποιείται στα MacBooks. Εδώ είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του Snapdragon 8 Gen 4.

Θα προσφέρει την απόδοση ενός φορητού υπολογιστή: εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 4

Η Qualcomm σχεδιάζει να παρουσιάσει το Snapdragon 8 Gen 4 στα smartphones το επόμενο έτος, μαζί με τους πρώτους προσαρμοσμένους πυρήνες Orion της εταιρείας. Ενώ αναμένουμε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί επεξεργαστών θα είναι εντυπωσιακοί και ικανοί να ανταγωνιστούν τα chipsets της σειράς A της Apple, οι φήμες λένε ότι πρέπει επίσης να παρακολουθούμε το νέο Adreno 830 GUI του πυριτίου.

Θα προσφέρει την απόδοση ενός φορητού υπολογιστή: εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 8 Gen 4

Τα αποτελέσματα της δοκιμής 3DMark Wife Life Extreme ισχυρίζονται ότι η GPU επόμενης γενιάς του Snapdragon 8 Gen 4 είναι 10% ταχύτερη από την M2 της Apple. Το Adreno 830 θα είχε 7.200 πόντους. Αυτό αντιστοιχεί σε διαφορά απόδοσης 10% μεταξύ του M2 με GPU 8 πυρήνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα μοντέλα M2, το καθένα με διαφορετικό αριθμό GPU, με τη διαμόρφωση high-end να φτάνει τους 10 πυρήνες GPU.

Νέα βόμβα από την MediaTek!  Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Dimensity 8300

Νέα βόμβα από την MediaTek! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Dimensity 8300

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανακοινώθηκαν, η MediaTek θα παρουσιάσει σύντομα τα μοντέλα Dimensity 9300 και Dimensity 8300. Εδώ είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του MediaTek Dimensity 8300.

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα περάσει από τη διαδικασία κατασκευής N3E, όπου η TSMC χρησιμοποιεί τεχνολογία 3nm. Ο νέος επεξεργαστής εκτιμάται ότι είναι ο πρώτος επεξεργαστής που θα κυκλοφορήσει με πυρήνες NUVIA.

Η Qualcomm θα περιλαμβάνει 2 πυρήνες NUVIA Phoenix I και 6 πυρήνες NUVIA Phoenix M στον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4. Ο επεξεργαστής, ο οποίος θα διατίθεται στην αγορά με τον κωδικό SM8750, θα είναι 40% ταχύτερος από τον Snapdragon 8 Gen 3.

Μεταξύ των πληροφοριών που διέρρευσαν είναι οι βαθμολογίες του GeekBench του επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4. Ο κορυφαίος επεξεργαστής κατάφερε να συγκεντρώσει 2.070 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και 9.100 βαθμούς στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων.