Ειδοποίηση δοκιμής ύπνου για οδηγούς λεωφορείων!  Θανατηφόρα ατυχήματα…

Ειδοποίηση δοκιμής ύπνου για οδηγούς λεωφορείων! Θανατηφόρα ατυχήματα…

26 Αυγούστου, 2023 0 By admin

Κέντρο Διαταραχών Ύπνου του Δημοτικού Νοσοκομείου Άγκυρας Etlik Prof. Ο Δρ. Hikmet Fırat επεσήμανε ότι οι διαταραχές ύπνου είναι 2-3 φορές πιο συχνές στους οδηγούς μεγάλων αποστάσεων και πρότεινε ότι οι οδηγοί λεωφορείων, ειδικότερα, πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ ύπνου κάθε 5 χρόνια, όπως συμβαίνει με τους πιλότους.

Είσοδος: 26/08/2023 – 11:40 π.μ. Εκσυγχρονίζω: 26.08.2023 – 13:28

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

    Flash σύσταση για οδηγούς καπετάνιους μετά από θανατηφόρα δυστυχήματα λεωφορείου!

Κέντρο Διαταραχών Ύπνου του Δημοτικού Νοσοκομείου Άγκυρας Etlik Prof. Ο Δρ. Hikmet Fırat, στη δήλωσή του, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι διαταραχές ύπνου, οι οποίες είναι από τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, παρατηρούνται συχνά στους οδηγούς μεγάλων αποστάσεων.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΕΣΤ ΥΠΝΟΥ

Ο Fırat είπε ότι το σύνδρομο υπνικής άπνοιας, το οποίο προκαλεί προσωρινή διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι η πιο κοινή διαταραχή ύπνου και εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος. Υπενθύμισε ότι όλοι οι άνθρωποι με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο του 33, που θα ανανεώσουν την άδεια οδήγησης, υποχρεούνται να κάνουν τεστ ύπνου.

Τονίζοντας ότι αυτό το σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά, ο Fırat είπε επίσης ότι άτομα που διαγνώστηκαν με άπνοια ύπνου κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υγείας άρχισαν να λαμβάνουν θεραπεία και αφού διαπιστώθηκε ότι επωφελήθηκαν από αυτήν, τους ανακλήθηκε η άδεια.

“2-3 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ”

δάσκαλος. Ο Δρ Fırat είπε: «Η υπνική άπνοια παρατηρείται συνήθως σε άτομα που είναι υπέρβαρα, έχουν μεγάλη περιφέρεια στομάχου και λαιμού, καθώς και σε άνδρες άνω των 40 ετών. Μεταξύ των ομάδων που ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό το προφίλ είναι οι οδηγοί μεγάλων αποστάσεων. περισσότερο”.

“ΤΕΣΤ ΥΠΝΟΥ ΚΑΘΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ”

Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερα οι οδηγοί επιβατικών λεωφορείων, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της τακτικής λήψης τεστ ύπνου για τη δική τους υγεία και για την ασφάλεια των επιβατών που μεταφέρουν, ο Fırat τόνισε ότι οι οδηγοί πρέπει να κάνουν τεστ ύπνου κάθε 5 χρόνια χωρίς σωματική μάζα. ευρετήριο, διάγνωση ασθένειας ή παράπονο.

«ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΗΨΟΥΝ»

δάσκαλος. Ο Δρ. Hikmet Fırat συνέχισε τις παρατηρήσεις του ως εξής: «Όπως ένας πιλότος αναλαμβάνει τη ζωτική ευθύνη 200 έως 300 ατόμων, έτσι και οι οδηγοί μεγάλων αποστάσεων που μεταφέρουν επιβάτες. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι θα ήταν ωφέλιμο να επιβληθεί υποχρέωση στα επιβατικά λεωφορεία. Οι οδηγοί πρέπει να κάνουν τεστ ύπνου κάθε 5 χρόνια, όπως συμβαίνει με τους πιλότους. Επί του παρόντος, μόνο άτομα με δείκτη μάζας σώματος άνω του 33 απαιτείται να κάνουν τεστ ύπνου ως μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης και ανανέωσης.

Θα είναι επίσης ένα υγιές μέτρο για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με τον ύπνο, ειδικά για τους οδηγούς μεγάλων αποστάσεων που μεταφέρουν επιβάτες, όπως στους ίδιους οδηγούς, να υποβάλλονται σε τεστ ύπνου σε συγκεκριμένη συχνότητα, για παράδειγμα κάθε 5 χρόνια, ανεξάρτητα από τον δείκτη μάζας σώματος . “