Εξαφανίζεται σιγά σιγά ο θρύλος της Nokia;

Εξαφανίζεται σιγά σιγά ο θρύλος της Nokia;

16 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η Nokia, η οποία ήταν κάποτε ένας θρυλικός κατασκευαστής τηλεφώνων και ταυτίστηκε με την έννοια των κινητών τηλεφώνων, ουσιαστικά εξαφανίστηκε από την αγορά όταν δεν μπόρεσε να εισέλθει στη βιομηχανία των smartphone. Αν και η εταιρεία έχει δώσει σήματα αναζωογόνησης με τις συσκευές που παράγει πρόσφατα, έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων με τα μέτρα που έχει λάβει.

Το Nokia C32 κάνει το ντεμπούτο του ως HMD M-Kopa X1 στην Αφρική

Η Nokia, η οποία πούλησε το τμήμα smartphone της στη Microsoft το 2013, εντάχθηκε στην HMD Global το 2016. Αν και έχει προσεγγίσει ένα συγκεκριμένο κοινό με τα μοντέλα που παράγει έκτοτε, δεν μπόρεσε ποτέ να ενταχθεί σε ονόματα αστέρων όπως η Apple , η Samsung και η Xiaomi. Έχοντας κατά νου αυτόν τον στόχο, η Nokia ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που συνήθως παρατηρείται σε κατασκευαστές smartphone χαμηλότερης βαθμίδας.

HMD M-Kopa X1

Το Nokia C32, που βγήκε στη σκηνή τον περασμένο Φεβρουάριο, τροποποιήθηκε για την αφρικανική αγορά με το όνομα της μητρικής του εταιρείας και τέθηκε σε πώληση ως HMD M-Kopa X1. Η συσκευή παρέμεινε ακριβώς η ίδια όσον αφορά το υλικό. Η μόνη αλλαγή στο σχεδιασμό είναι η συμπερίληψη του λογότυπου Nokia M-Kopa. Υπάρχει επίσης ένα νέο “Σχεδιασμένο από την HMD«Το λογότυπο προστέθηκε.

Είναι 46 ετών και έχει τόση τεχνολογία όσο ένα Nokia 3310: Αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις!

Είναι 46 ετών και έχει τόση τεχνολογία όσο ένα Nokia 3310: Αλλά εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις!

Είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε ένα τηλέφωνο που λαμβάνει ενημέρωση στα 46 του! Ωστόσο, η NASA συνεχίζει να στέλνει ενημερώσεις για τα Voyager 1 και 2…

Το γεγονός ότι η εταιρεία-ομπρέλα αφαίρεσε το όνομα Nokia και βρήκε το δικό της όνομα πυροδότησε το ερώτημα «Θα αφαιρεθεί το όνομα Nokia από τον κόσμο των smartphone;», το οποίο ήταν φήμη εδώ και πολύ καιρό. Αυτό αναζωπύρωσε τις φήμες. Τέλος, ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Χαρακτηριστικά του HMD M-Kopa X1

Επεξεργαστής: UNISOC SC9863A
Οθόνη: Καμπύλη οθόνη HD+ LCD 6,5 ιντσών
Μνήμη και αποθήκευση: 3 GB RAM + 64 GB αποθηκευτικός χώρος / 4 GB RAM + 128 GB αποθηκευτικός χώρος
Λειτουργικό σύστημα : Android 13
Μπροστινή κάμερα: 8 megapixel
Πίσω κάμερα: 50 megapixel + 2 megapixel
Μπαταρία: 5.000 mAh (ταχεία φόρτιση 10 W)