Επίσκεψη εργαστηρίου: Sunlite Βιτρώ

Επίσκεψη εργαστηρίου: Sunlite Βιτρώ

12 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Ο καλλιτέχνης από γυαλί Πάτρικ Κλαρκ ζει σε ένα ιστορικό εξοχικό σπίτι στην παραλία που διαθέτει αυθεντικά βιτρό από το σπίτι, τόσο διασωθέντα όσο και ολοκαίνουργια. Από το 1987, ο Clark αποκαθιστά και αναδημιουργεί βιτρό στο ψηλοτάβανο στούντιο του, μέλος του Ωδείο Landmarks της Νέας Υόρκης

καλλιτέχνης με βιτρό Πάτρικ Κλαρκ
Ο Πάτρικ Κλαρκ εργάζεται στο στούντιο του, ανακαινίζοντας έναν αυθεντικό φεγγίτη Louis Comfort Tiffany.

επαγγελματικό κύκλο. Το στούντιο Clark’s Rockaway Beach είναι Βιτρώ Sunlite, με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την κατασκευή καλλιτεχνικών υαλουργικών ειδών, οικιστικών και εκκλησιαστικών. Ένας οραματιστής που κέρδισε την αναγνώριση για το έργο του σε αυτήν την αρχαία μορφή τέχνης, ο Clark έχει ολοκληρώσει έργα αποκατάστασης για πάνω από 100 θρησκευτικούς χώρους λατρείας. έφτιαξε νέα βιτρό για τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου.

Εργαστήριο βιτρό Sunlite
Το στούντιο βιτρό Clark’s Sunlites βρίσκεται στην παραλία Rockaway, Queens, Νέα Υόρκη.

Αν όχι στο χώρο του ξενοδοχείου, πάνω από σκαλωσιές, ο Κλαρκ μένει μια μέρα στο στούντιο του, αποκαθιστώντας ίσως έναν αυθεντικό φεγγίτη Tiffany για κηδεμόνα ή τα παράθυρα μιας έπαυλης της βικτωριανής εποχής. Δημιουργεί επίσης νέα έργα τέχνης από γυαλί για ιδιοκτήτες σπιτιού, οι οποίοι μπορεί να του ζητήσουν να μεταφράσει τα αγαπημένα τους έργα του Σαγκάλ ή του Πικάσο σε παράθυρα.

εργαστήριο βιτρό
Τα ράφια περιέχουν έναν κατάλογο φύλλων γυαλιού, τα οποία χρησιμοποιεί ο Clark στην κατασκευή παραθύρων.

Ο Κλαρκ ενσωματώνει πολλούς διαφορετικούς τύπους γυαλιού, σε εκθαμβωτικά χρώματα, το έργο συναρμολογημένο με κόπο με σχολαστική δεξιοτεχνία: «Θα μπορούσα να έχω έξι ή οκτώ διαφορετικούς τύπους σε ένα παράθυρο».

Όταν στον Clark ανατέθηκε να σχεδιάσει ένα μνημείο στο Tribute Park για τους 57 κατοίκους της παραλίας Rockaway που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, επέλεξε να δημιουργήσει ένα κιόσκι με έναν μοναδικό κυρτό θόλο από πολύπλευρο γυαλί, με ένα αστέρι και ένα χαραγμένο όνομα για κάθε έναν από τους νεκρούς.

βιτρό κιόσκι rockaway παραλία 9/11 θύματα
Ένα μνημείο για τους κατοίκους του Rockway που πέθαναν στις 9/11, το κιόσκι με γυάλινο θόλο βρίσκεται στο Tribute Park, Rockaway.

Ο Κλαρκ χρησιμοποιεί τα πάντα, από το παραδοσιακό «γυαλί αντίκες» από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία μέχρι κομμάτια γυαλιστερής θάλασσας που μαζεύει κατά μήκος της ακτής. Μερικές φορές προσθέτει θραύσματα από τη συλλογή του με εξαιρετικά πολύτιμα γυαλιά Louis Comfort Tiffany. Στις αρχές του 1900, το εργοστάσιο γυαλιού της LC Tiffany βρισκόταν κοντά στην Κορόνα του Κουίνς, όπου η Tiffany κατασκεύαζε το πατενταρισμένο, ιριδίζον γυαλί “Favrile”. Εδώ, τεχνίτες, συμπεριλαμβανομένης της Clara Driscoll, έχουν σχεδιάσει και
κατασκεύασε τους περίφημους λαμπτήρες Tiffany πριν κλείσει το εργοστάσιο το 1932.