Η Αρχή Ανταγωνισμού εξέτασε τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου!

Η Αρχή Ανταγωνισμού εξέτασε τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου!

15 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στην Τουρκία έχει γίνει δύσκολο να ελεγχθεί μέρα με τη μέρα. Η Αρχή Ανταγωνισμού, η οποία διαπίστωσε ότι οι εταιρείες κολοσσοί συμπράττουν μεταξύ τους για τις τιμές, ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου για αυτό το θέμα.

Θα μπορούσε να υπάρξει ένα σκάνδαλο «buybox» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

TechInside Σύμφωνα με νέα, η Αρχή Ανταγωνισμού; Trendyol, Amazon και Hepsiurada ξεκίνησε έρευνα για τον «κοινό προσδιορισμό των τιμών». Κάνοντας δήλωση για το θέμα, ο δήμαρχος Birol Küle είπε ότι η έρευνα διεξήχθη στο “κουτί αγοράςΕίπε ότι θα εξετάσει τον μηχανισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το buybox αντιπροσωπεύει ένα σύστημα που καθορίζει ποιος από τους διαφορετικούς πωλητές στην πλατφόρμα θα εμφανιστεί για ένα προϊόν. Ωστόσο, δήθεν επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίουάρχισε να επηρεάζει τον τελικό χρήστη δημιουργώντας συντονισμό τιμών μεταξύ των πωλητών. Η κατάσταση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Αρχή Ανταγωνισμού.

Οι θαυμαστές είναι δυσαρεστημένοι: Το Netflix αφαιρεί δημοφιλείς ταινίες!

Οι θαυμαστές είναι δυσαρεστημένοι: Το Netflix αφαιρεί δημοφιλείς ταινίες!

Το Netflix αποχαιρετά πολλές δημοφιλείς παραγωγές, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών The Godfather. Εδώ είναι οι επίμαχες ταινίες…

Αναφέρθηκε ότι ο πωλητής που κερδίζει το σύστημα Buybox έχει επίσης πλεονέκτημα προσθέτοντας στο καλάθι και αγοράζοντας αμέσως. Ως εκ τούτου, τα κριτήρια και η εφαρμογή του buybox μπορούν να σπάσουν τον ανταγωνισμό έχοντας μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Η Amazon είχε ήδη αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για το θέμα αυτό στην ΕΕ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υστερούσε έναντι των ανταγωνιστών της με τη δική της επωνυμία. Η έρευνα στην Τουρκία στοχεύει να εξετάσει τις συνθήκες ανταγωνισμού, ιδιαίτερα στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/01/Trendyol-Cuzdanim-nedir-ve-nasil-analiz.jpg

Η τελική απόφαση της Αρχής Ανταγωνισμού για τις Trendyol, Amazon και Hepsiburada θα εξετάσει εάν οι πλατφόρμες διατηρούν την ισορροπία μεταξύ πωλητών και πελατών.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.