Η ενημέρωση ChromeOS 120 φέρνει τη λειτουργία ελέγχου προσώπου -SDN

Η ενημέρωση ChromeOS 120 φέρνει τη λειτουργία ελέγχου προσώπου -SDN

24 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η Google προσπαθεί εδώ και καιρό να καλύψει ένα κενό με το λειτουργικό σύστημα ChromeOS. Το ChromeOS, το οποίο στοχεύει σε ιδιαίτερα προσιτές και φορητούς φορητούς υπολογιστές, είναι εδώ με μια νέα ενημέρωση. Ο έλεγχος με κινήσεις προσώπου, που εισήχθη με το macOS Catalania, έρχεται επίσης στο λειτουργικό σύστημα ChromeOS.

Η λειτουργία Face Control συνοδεύεται από την ενημέρωση ChromeOS 120

Κρίνοντας από τους πηγαίους κώδικες που θα προκύψουν, η Google θα παρέχει χειρονομία προσώπου με ποντίκι και έλεγχο πληκτρολογίου με την ενημέρωση ChromeOS 120. Η Google προσπαθεί να φέρει αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Με αυτή την έννοια, η Google στοχεύει να επιτρέψει στα άτομα με αναπηρία, ειδικά σε αυτά που δεν έχουν ούτε χέρια ούτε χέρια, να χρησιμοποιούν εύκολα έναν υπολογιστή.

Όπως γνωρίζετε, η έκδοση MacOS Catalania 10.15.4 εισήγαγε τη λειτουργικότητα του ελέγχου του υπολογιστή με χειρονομίες προσώπου και χεριών. Αν και αυτή η δυνατότητα παρέχεται για άτομα με ειδικές ανάγκες, άλλοι χρήστες ενδέχεται να τη χρησιμοποιήσουν για διαφορετικούς σκοπούς.

Επί του παρόντος, τα Windows δεν διαθέτουν τέτοια δυνατότητα. Ωστόσο, είναι πιθανό ο έλεγχος υπολογιστή με κινήσεις χεριών και προσώπου να εμφανιστεί για τα Windows στο μέλλον.

Η Google και η Apple έχουν επιβάλει περιορισμούς για το Ισραήλ – Παλαιστίνη!

Η Google και η Apple έχουν επιβάλει περιορισμούς για το Ισραήλ – Παλαιστίνη!

Δύο τεχνολογικοί γίγαντες, η Google και η Apple, έχουν επιβάλει περιορισμούς στις εφαρμογές Map λόγω των θλιβερών γεγονότων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται έλεγχος προσώπου ή χειρονομίας. Αυτή η τεχνολογία, η οποία γνώρισε επιτυχία με το Nintendo Wii, εμφανίστηκε ακόμη και για ένα διάστημα στα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung. Η Samsung, η οποία αγόρασε ένα έργο που εμφανιζόταν στο Kickstarter εκείνη την εποχή, σημείωσε επίσης σημαντική επιτυχία.

Ωστόσο, οι τεχνολογίες ελέγχου με κινήσεις χεριών και προσώπου έχουν πλέον αναπτυχθεί πολύ. Σήμερα, οι κάμερες χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία όπου χρησιμοποιούνταν προηγουμένως αισθητήρες υπερύθρων. Με αυτή την έννοια, οι κινήσεις του προσώπου και των χεριών καθώς και ο έλεγχος του υπολογιστή λειτουργούν πλέον με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και χωρίς σφάλματα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα σε MacOS, πρέπει να προσαρμόσετε το επίπεδο ευαισθησίας του δρομέα. Και πάλι, το λειτουργικό σύστημα πρέπει να είναι ανοιχτό για πρόσβαση στην κάμερα. Για την ενημέρωση του ChromeOS 120, η λειτουργία ελέγχου χειρονομιών προσώπου και χεριού πιθανότατα θα λειτουργεί με παρόμοια λογική. Φυσικά, μια σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι αν το λειτουργικό σύστημα παρέχει συνεχή πρόσβαση σε εικόνες.

Εδώ είναι μια σημαντική λεπτομέρεια που θυμούνται οι χρήστες να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τον έλεγχο πρόσβασης. Αυτή η ρύθμιση, την οποία βλέπουμε για το macOS, πιθανότατα θα ισχύει και για την ενημέρωση του ChromeOS 120.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η τεχνολογία ελέγχου υπολογιστή με κινήσεις του προσώπου και των χεριών θα πρέπει να γίνει πιο διαδεδομένη; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.