Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Volta Trucks χρεοκόπησε

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών φορτηγών Volta Trucks χρεοκόπησε

17 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Καθώς ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας προσπαθεί να μεταβεί γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση, οι νέες εταιρείες θέλουν επίσης να κατακτήσουν ένα μερίδιο αυτής της αγοράς. Ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2019 Volta Trucks κήρυξε πτώχευση μετά από τέσσερα χρόνια. Τα σχέδια της εταιρείας για παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών και ρυμουλκούμενων έχουν ακυρωθεί.

Η Volta Trucks κλείνει τις πόρτες της μετά από τέσσερα χρόνια

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα προμηθευτών, η Volta Trucks έκλεισε τα γραφεία της στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και κήρυξε πτώχευση. Στο δελτίο τύπου της εταιρείας, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι προμηθευτές κατέστησαν υποχρεωτική τη χρεοκοπία.

Αμερικανός ηλεκτρικό λεωφορείο κατασκευαστής Proterra, κήρυξε πτώχευση τον Αύγουστο, προκαλώντας μεγάλη διακοπή στην προμήθεια ανταλλακτικών στη Volta. Υπήρχε επίσης κάποια αβεβαιότητα σχετικά με τον κατασκευαστή μπαταριών για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volta.

Όσοι οδηγούν αυτό το αυτοκίνητο Nissan είναι σαν πουλιά!  να γιατί

Όσοι οδηγούν αυτό το αυτοκίνητο Nissan είναι σαν πουλιά! να γιατί

Η Nissan αποκάλυψε το πρωτότυπο αυτοκίνητο της που ονομάζεται Hyper Tourer. Το εργαλείο που βασίζεται σε AI μπορεί να παρακολουθεί τα εγκεφαλικά σας κύματα.

Τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού μείωσαν τον όγκο παραγωγής φορτηγών της Volta και κατέστησαν δύσκολη την άντληση πρόσθετων κεφαλαίων. Η εταιρεία είχε συγκεντρώσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές, αλλά χρειαζόταν περισσότερες επενδύσεις για να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή.

Η Volta Trucks, η οποία ανέπτυξε ηλεκτρικά φορτηγά για αστικές παραδόσεις, παρήγαγε τα οχήματά της σε ένα εργοστάσιο στην Αυστρία. Αν και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει λάβει παραγγελίες για περισσότερα από 5.000 φορτηγά, τα προβλήματα προμήθειας έχουν επιβραδύνει τη μαζική παραγωγή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Volta Trucks είπε ότι η αίτηση πτώχευσης ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι αυτό ήταν απαραίτητο λόγω απώλειας παραγωγής και έλλειψης χρηματοδότησης. Οι δηλώσεις πτώχευσης θα προστατεύσουν την εταιρεία και θα της επιτρέψουν να αναδιαρθρωθεί στη Σουηδία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα σχόλια.