Η Ινδία πρόκειται να ξεκινήσει την πρώτη της ηλιακή αποστολή!

Η Ινδία πρόκειται να ξεκινήσει την πρώτη της ηλιακή αποστολή!

30 Αυγούστου, 2023 0 By admin

Ινδία, αυτή την εβδομάδα Chandrayaan 3 εκπληρώνοντας την αποστολή του στο νότιο πόλο προσγειώθηκε με επιτυχία. Μετά από αυτή την εξέλιξη που τράβηξε την προσοχή όλου του κόσμου, η Ινδία μοιράστηκε δεδομένα για τον νότιο πόλο της Σελήνης. Τώρα επικεντρώνονται σε μια άλλη αποστολή. Η Ινδία είναι η πρώτη μετά τη Σελήνη ηλιακή αποστολή ετοιμαστείτε να κάνετε. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Πώς θα μοιάζει η ηλιακή αποστολή της Ινδίας;

Αποστολή Aditya-L1, του Διαστημικού Κέντρου Satish Dhawan. Όχημα εκτόξευσης πολικού δορυφόρου με 2 Σεπτεμβρίου Θα εκτοξευθεί στις 02:20 τοπική ώρα. Η πρώτη αποστολή της Ινδίας για μελέτη του Ήλιου Aditya (που αντιπροσωπεύει τον ινδουιστικό θεό ήλιο) θα παρατηρήσει τις ηλιακές δραστηριότητες για να κατανοήσει καλύτερα τον διαστημικό καιρό και τις επιπτώσεις του στη Γη.

Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) σε τροχιά γύρω από το διαστημόπλοιο περίπου 1 εκατομμύριο μίλια (1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη-Ήλιο, ένα βαρυτικά σταθερό σημείο. στο Point Lagrange 1 θα το τοποθετήσει.

Σύμφωνα με την ISRO, «γύρω στο σημείο L1 Φωτοστέφανος Ένας δορυφόρος που βρίσκεται σε τροχιά έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παρατηρεί μόνιμα τον Ήλιο χωρίς καμία έκλειψη. Το Aditya-L1 φέρει επτά επιστημονικό εξοπλισμό. τέσσερα από αυτά θα στοχεύουν απευθείας στον Ήλιο. Τα άλλα τρία θα χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση σωματιδίων στο σημείο Lagrange 1 προκειμένου να μελετηθούν οι επιπτώσεις της ηλιακής δυναμικής στο διαπλανητικό μέσο (ή στο διάστημα).

Άφωνοι οι συνωμοσιολόγοι: Η Ινδία μοιράζεται βίντεο προσγείωσης στη Σελήνη

Άφωνοι οι συνωμοσιολόγοι: Η Ινδία μοιράζεται βίντεο προσγείωσης στη Σελήνη

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας μοιράστηκε ένα βίντεο της αποστολής προσγείωσης σε φεγγάρι για να φιμώσει τους θεωρητικούς συνωμοσίας το συντομότερο δυνατό.

Το ISRO βρίσκεται στα μάτια του κόσμου από την πρώτη του αποστολή στη Σελήνη. Το Chandrayaan-3, η δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης της Ινδίας σε φεγγάρι, έκανε μια ήπια προσγείωση στις 23 Αυγούστου. Η αποστολή πρόσθεσε την Ινδία στη σύντομη λίστα χωρών που πέτυχαν το δύσκολο κατόρθωμα της προσγείωσης στο φεγγάρι. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τη Σοβιετική Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Έγινε επίσης το πρώτο σκάφος που προσγειώθηκε στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.

Η Ινδία σημειώνει πρόοδο στο αναπτυσσόμενο διαστημικό της πρόγραμμα και πρόσφατα υπέγραψε τη Συμφωνία Άρτεμις, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοτόπου στη Σελήνη και στην ενίσχυση της συνεργασίας για το συνεχιζόμενο σεληνιακό πρόγραμμα. Η ISRO φέρεται επίσης να έχει προκαταρκτικά σχέδια για να ξεκινήσει μια αποστολή στον Άρη και την Αφροδίτη.