Η συμφωνία δορυφορικής συνδεσιμότητας Qualcomm και Iridium κατέρρευσε

Η συμφωνία δορυφορικής συνδεσιμότητας Qualcomm και Iridium κατέρρευσε

10 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η Apple άρχισε να φέρνει υποστήριξη δορυφορικής σύνδεσης στον κόσμο των smartphone με τη σειρά iPhone 14. Πολλοί κατασκευαστές Android, μη θέλοντας να μείνουν πίσω σε αυτόν τον τομέα, έχουν αρχίσει να αναζητούν δορυφορική σύνδεση. Η Qualcomm συμφώνησε με μια δορυφορική εταιρεία να προσθέσει την τεχνολογία στα τσιπ της νωρίτερα φέτος, αλλά η συνεργασία ήταν βραχύβια.

Η Qualcomm τερματίζει τη συμφωνία με το Iridium για δορυφορική συνδεσιμότητα

Η Qualcomm φαίνεται να έχει αναβάλει ορισμένα από τα σχέδιά της να φέρει δορυφορικά μηνύματα και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα τηλέφωνα Android. εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών ιρίδιο Η Qualcomm τερμάτισε τη συνεργασία της με Δορυφόρος Snapdragon ανέβαλε την πλατφόρμα του.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τη συνεργασία τους τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Η Snapdragon Satellite Platform είχε στόχο να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες SMS και έκτακτης ανάγκης σε τηλέφωνα Android μέσω του δορυφορικού δικτύου της Iridium σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά της σειράς iQOO Neo 9 με γνώμονα την αξία!

Ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά της σειράς iQOO Neo 9 με γνώμονα την αξία!

Ο Digital Chat Station, γνωστός για τις διαρροές στον κλάδο, αποκάλυψε τις τεχνικές προδιαγραφές της επερχόμενης οικογένειας iQOO Neo 9.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση, η Iridium ανακοίνωσε ότι η Qualcomm ακύρωσε τη συνεργασία. Στην παρουσίασή του για το θέμα, είπε ότι η τεχνολογία είχε αναπτυχθεί με επιτυχία. Ωστόσο, είπε ότι οι κατασκευαστές smartphone δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία όσο αναμενόταν.

Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τη συμφωνία της με την Iridium την περασμένη εβδομάδα. Η κατάρρευση της συνεργασίας δείχνει επίσης ότι η πλατφόρμα Snapdragon Satellite αντιμετωπίζει ορισμένες τεχνικές δυσκολίες. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει τα μοντέλα τους υψηλής τεχνολογίας. Δορυφορικό τσιπ Δεν το χρησιμοποίησα.

Δορυφόρος Snapdragon

Το τέλος της συνεργασίας σηματοδοτεί μια οπισθοδρόμηση για την Qualcomm, η οποία θέλει να φέρει δορυφορική συνδεσιμότητα σε τηλέφωνα Android. Ωστόσο, μπορεί να ειπωθεί ότι η τάση προς τη δορυφορική σύνδεση ήταν βραχύβια καθώς οι επιχειρήσεις δεν υιοθέτησαν αυτήν την πλατφόρμα.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.