Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παίζει τώρα το Street Fighter 2!

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παίζει τώρα το Street Fighter 2!

15 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να προσελκύουν μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, αυτή τη φορά η τεχνητή νοημοσύνη δεν βρίσκεται σε παιχνίδια όπως το Go ή το Chess, αλλά στο Street Fighter. Το σημαντικό εδώ είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνει αυτό το παιχνίδι σε μόλις δύο ημέρες.

Μαθαίνοντας για την τεχνολογία AI και το Street Fighter

Στην πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί ήδη να μάθει σήμερα από τις πληροφορίες που παρέχουμε μέσω προτροπών ή στο Διαδίκτυο. Τώρα, εδώ είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που το μαθαίνει παίζοντας παιχνίδια. Η μνήμη αλλαγής φάσης είναι η προέλευση αυτής της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να προσφέρει ένα είδος ενίσχυσης και μάθησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η τεχνολογία Phase Change Memory, ή PCM, εφευρέθηκε από την IBM το 1960. Αυτές οι μνήμες, που αποτελούν τη βάση της τεχνολογίας CD όπως τη γνωρίζουμε, είναι ακόμη πιο γρήγορες από τις σημερινές μνήμες flash.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδίου της Σιγκαπούρης εκπαίδευσαν αυτήν την τεχνητή νοημοσύνη, που παρασκευάστηκε χρησιμοποιώντας το σύστημα μόνιμης μνήμης PCM, για το παιχνίδι Street Fighter Champion Edition II. Για το σκοπό αυτό, η τεχνητή νοημοσύνη, που ταιριάζει με τον υπολογιστή στην πιο δύσκολη λειτουργία, ήταν έτοιμη σε μόλις δύο ημέρες.

τεχνητή νοημοσύνη pcm, τεχνητής νοημοσύνης street fighter, παιχνίδι τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη, σε αντίθεση με τον πρωταθλητή του Street Fighter, κατάφερε να νικήσει τον πρωταθλητή. Αυτή η δυνατότητα ενίσχυσης της τεχνητής νοημοσύνης επισημαίνεται στο ερευνητικό άρθρο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε PCM θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση και η ρομποτική.

Να είστε προσεκτικοί όταν ασχολείστε με την τεχνητή νοημοσύνη: μπορεί να αποκαλύψει τις συνομιλίες σας!

Να είστε προσεκτικοί όταν ασχολείστε με την τεχνητή νοημοσύνη: μπορεί να αποκαλύψει τις συνομιλίες σας!

Η Meta ανακοίνωσε τη λειτουργικότητα των chatbot τεχνητής νοημοσύνης στις πλατφόρμες της κάτω από τη στέγη της. Αλλά το Instagram δεν κρυπτογραφεί τις συνομιλίες AI

Η τεχνητή νοημοσύνη αρχικά αντιμετώπισε τον Ντεπ Μπλου και τον Γκάρι Κασπάροφ και τελικά κατάφερε να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι. Πρόσφατα, το Go, ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στρατηγικής στον κόσμο, έχει μπει στην επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης. Οι πρωταθλητές του Go γεύονται ένας ένας την ήττα της τεχνητής νοημοσύνης.

Άρα, πρέπει να φοβόμαστε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ή να επικροτούμε αυτήν την εξέλιξη; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.