Η υπερσυνθετική μελανίνη θα αντικαταστήσει το αντηλιακό;

Η υπερσυνθετική μελανίνη θα αντικαταστήσει το αντηλιακό;

2 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η μελανίνη, η χρωστική ουσία του δέρματος, είναι ένα προστατευτικό στρώμα που προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Εδώ, οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια συνθετική μελανίνη και προσπάθησαν να ενισχύσουν αυτό το στρώμα. Κρίνοντας από τα αρχικά αποτελέσματα, η συνθετική μελανίνη παρέχει πιο αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UV από τα αντηλιακά. Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτή την ουσία, η οποία όχι μόνο προστατεύει αλλά και επιδιορθώνει τις βλάβες του δέρματος, σούπερ μελανίνη.

Η υπερσυνθετική μελανίνη αντικαθιστά το αντηλιακό για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία;

Σε έρευνα στο Πανεπιστήμιο Northwestern, οι επιστήμονες άρχισαν να δοκιμάζουν τη συνθετική μελανίνη που είχαν αναπτύξει ενάντια στις ακτίνες UV. Οι ερευνητές δοκίμασαν για πρώτη φορά αυτή την ουσία, που ονομάζεται υπερμελανίνη, σε ποντίκια και σε ανθρώπινο δέρμα που δόθηκε. Υπό αυτή την έννοια, η συνθετική μελανίνη όχι μόνο μείωσε τις βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά επίσης απέτρεψε αυτή τη βλάβη.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών σούπερ μελανίνης, το δέρμα υφίσταται ελάχιστη ή καθόλου μόνιμη βλάβη, ακόμη και όταν εκτίθεται σε τοξικές ουσίες και ακτίνες UV.

σούπερ συνθετική μελανίνη, συνθετική αντηλιακή μελανίνη, συνθετική μελανίνη UV

Κρίνοντας από τα αποτελέσματα, αυτή η συνθετική σούπερ μελανίνη σώζει το δέρμα απορροφώντας τις ελεύθερες ρίζες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια τοξικών επιθέσεων στο δέρμα. Πρώιμες μελέτες αποκάλυψαν ότι αυτή η ουσία, η οποία δρα σαν πραγματική μελανίνη, μπορεί να βιοδιασπαστεί. Ειδικά στις παρατηρήσεις που έγιναν για τη σούπερ μελανίνη, απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά του πλεονεκτήματα στο ότι δεν ενέχει κανένα τοξικό κίνδυνο.

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζετε: αποδεικνύεται ότι ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι ήταν διαφορετικός!

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζετε: αποδεικνύεται ότι ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι ήταν διαφορετικός!

Βέλγοι επιστήμονες έχουν εξαλείψει το πολυετές ενδιαφέρον για τους δεινόσαυρους με νέα έρευνα. Ιδού οι νέες λεπτομέρειες!

Από αυτή την άποψη, οι ερευνητές θα δοκιμάσουν την υπερσυνθετική μελανίνη, η οποία δεν προκαλεί τοξικές βλάβες στο δέρμα, σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους.

Είναι επίσης σημαντικό η συνθετική μελανίνη να μην προκαλεί βλάβες στο δέρμα και να έχει τόσο προστατευτικές όσο και θεραπευτικές ιδιότητες έναντι των ακτίνων UV. Με αυτή τη σούπερ μελανίνη, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική εναλλακτική λύση στις αντηλιακές κρέμες.

Όπως γνωρίζετε, αν και το αντηλιακό παρέχει γενικά προστασία από τις ακτίνες UV, δεν αποτελεί οριστική λύση έναντι της ακτινοβολίας που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Υπό αυτή την έννοια, η υπερσυνθετική μελανίνη είναι τόσο προστατευτική όσο και προληπτική, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας. Και πάλι, αν και το αντηλιακό είναι προληπτικό κατά του καρκίνου του δέρματος, η σούπερ μελανίνη θα πρέπει να είναι πολύ πιο αποτελεσματική από αυτή την άποψη. Αναμένεται επίσης να επιδιορθώσει σοβαρές βλάβες του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού εγκαύματος.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η συνθετική μελανίνη μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό όσον αφορά την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.