Η Airbus παρουσιάζει επαναστατική νέα σχεδίαση πτερυγίων

Η Airbus παρουσιάζει επαναστατική νέα σχεδίαση πτερυγίων

12 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η Airbus ξαναγράφει τους κανόνες της αεροπορίας. Η Airbus σχεδίασε έναν νέο τύπο πτέρυγας που ελπίζει ότι θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που πετούν τα αεροπλάνα. Το δοκιμάζει τώρα. Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές. Με τα νέα της φτερά, η Airbus επέδειξε απογειώνοντας από το αεροδρόμιο Toulouse-Blagnac στη Γαλλία. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Η Airbus παρουσίασε μια επαναστατική νέα σχεδίαση πτερυγίων!

Η Airbus επικεντρώνει το έργο της σε νέα σχέδια πτερυγίων από τον Σεπτέμβριο του 2021. Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, η εταιρεία θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα αεροπλάνα χρησιμοποιούν τα φτερά τους. Επιπλέον, αυτό θα του επιτρέψει να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Το έργο επικεντρώνεται στην επιτάχυνση και την επικύρωση τεχνολογιών που θα βελτιώσουν και θα βελτιστοποιήσουν την αεροδυναμική και την απόδοση των πτερυγίων οποιουδήποτε μελλοντικού αεροσκάφους, δήλωσε η Airbus.

Το ιπτάμενο φτερό Anka-3 θα είναι ένα drone ανεφοδιασμού!

Το ιπτάμενο φτερό Anka-3 θα είναι ένα drone ανεφοδιασμού!

Το Anka-3, το οποίο μετράει αντίστροφα τις μέρες για την πρώτη του πτήση, θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί πολλές διαφορετικές εργασίες. Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι η αποστολή ανεφοδιασμού με drone.

Η Airbus εξόπλισε το μοντέλο Citation VII με το νέο της πειραματικό φτερό. Η εταιρεία είπε ότι ο νέος σχεδιασμός είναι συμβατός με νέες λύσεις και διαμορφώσεις κινητήρων που θα συμβάλουν στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 από τα αεροσκάφη της. Η καύση ορυκτών καυσίμων συνεχίζει να τροφοδοτεί την τρέχουσα κλιματική αλλαγή που βιώνει ο πλανήτης μας. Η εταιρεία προσπαθεί να λάβει ορισμένα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών που δημιουργούνται από διαφορετικές βιομηχανίες της ανθρωπότητας.

Η εταιρεία δεν μοιράστηκε ό,τι νέο υπάρχει με τα πειραματικά φτερά. Δεν είπε επίσης ποια θα ήταν η επίπτωση στο αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας εάν όντως πετύχαινε και χρησιμοποιούταν περισσότερο. Με αυτό το έργο, η Airbus στοχεύει στη μείωση των εκπομπών των αεροσκαφών. Επιπλέον, αυτό το έργο είναι μόνο ένα από τα πολλά που εργάζεται η εταιρεία για να κάνει το όχημα πιο αποδοτικό στην κατανάλωση καυσίμου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες της νέας εμπειρίας της πτέρυγας. Αλλά είναι καλά νέα για τον πλανήτη μας να βλέπουμε εταιρείες να αναζητούν καλύτερους τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου από τεράστια οχήματα όπως τα αεροπλάνα. Η κατανάλωση καυσίμου πρέπει να μειωθεί. Υπάρχει ισχυρή πίεση στις επιχειρήσεις για να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Το κόστος των καυσίμων εξακολουθεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.