Η Amazon πατά το κουμπί στο δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά

Η Amazon πατά το κουμπί στο δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά

12 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Το Android φαίνεται να είναι το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα για κινητά στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, η Amazon εγκατέλειψε το Android και άρχισε να εργάζεται σε ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά που βασίζεται σε Linux.

Η Amazon πατά το κουμπί στο δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά

Αποκαλύφθηκε ότι η Amazon εργάζεται στο δικό της λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Linux για να αντικαταστήσει το Android σε όλες τις συσκευές της, συμπεριλαμβανομένου του Fire TV. Ο δημοσιογράφος Janko Roettgers αποκάλυψε το νέο λειτουργικό σύστημα της Amazon, που αναπτύχθηκε με την κωδική ονομασία “Vega”.

Η Amazon πατά το κουμπί στο δικό της λειτουργικό σύστημα για κινητά

Η Roettgers ανακοίνωσε ότι η Amazon αναπτύσσει το δικό της ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα iOS/Android. Η Amazon έχει αναθέσει «εκατοντάδες άτομα» από την ομάδα Amazon Device OS για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Η Apple έσπασε το πείσμα της!  Η εγκατάσταση του APK στο iPhone γίνεται πραγματικότητα

Η Apple έσπασε το πείσμα της! Η εγκατάσταση του APK στο iPhone γίνεται πραγματικότητα

Η Apple μπορεί να κόψει μια συνήθεια πολλών ετών με το iOS 17.2 Beta. Λέγεται ότι η εταιρεία θα επιτρέψει το sideloading (εγκατάσταση APK) στην Ευρώπη.

Δηλώνοντας ότι το λειτουργικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο, ο Roettgers είπε: «Υπολογίζεται ότι το Vega θα κυκλοφορήσει με Fire TV στις αρχές του επόμενου έτους». “Η ομάδα λογισμικού εργάζεται αυτήν τη στιγμή για την κυκλοφορία του SDK, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να μετακινήσουν εφαρμογές τρίτων στο νέο λειτουργικό σύστημα πριν από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος.” Δήλωσε:

Δηλώνοντας ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιεί ένα μοντέλο εφαρμογής προσανατολισμένο στον ιστό, πηγές ανέφεραν ότι οι προγραμματιστές θα προετοιμάσουν τις εφαρμογές με το React Native, ένα πλαίσιο JavaScript. Οι αναλυτές εξήγησαν ότι χάρη στο React Native, οι προγραμματιστές μπορούν να γράφουν εφαρμογές που θα ενσωματωθούν γρήγορα στο λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Vega.

Ο απώτερος στόχος της Amazon, λένε οι αναλυτές, είναι να μην βασίζεται πλέον στο Android για νέο υλικό. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εταιρεία θα μοιραστεί το λειτουργικό της σύστημα με άλλους κατασκευαστές έξυπνων συσκευών.

Πώς σας φαίνεται η αλλαγή του λειτουργικού συστήματος της Amazon; Μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.