Η Apple μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το τελευταίο τρίμηνο του 2023

Η Apple μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το τελευταίο τρίμηνο του 2023

3 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο άρχισαν να υποβάλλουν τις εκθέσεις κερδών τους καθώς εισέρχονται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Έχουμε ήδη δει αναφορές από τη Microsoft, την Google και την Intel. Τώρα είναι Η Apple το τέταρτο τρίμηνο του 2023 μοιράστηκε τα σχετικά έσοδα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εταιρείας μειώνονται εδώ και τέσσερα τρίμηνα.

Τα έσοδα της Apple το περασμένο τρίμηνο ήταν 89,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία Με τζίρο 89,5 δισ. δολάρια ανακοίνωσε απώλεια 0,05$ ανά μετοχή. Αυτή η πτώση στα έσοδα σημειώθηκε καθώς οι πωλήσεις Mac και iPad μειώθηκαν σημαντικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα κέρδη αυτής της περιόδου μειώθηκαν κατά 1 τοις εκατό σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το μόνο φωτεινό σημείο για την Apple ήταν οι κατηγορίες iPhone και Υπηρεσίες. πωλήσεις smartphone, iPhone 15 χάρη στην επιτυχία της σειράς για δύο εβδομάδες αυξήθηκε κατά 3% στα 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια έφτασε.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Meta έχουν απαγορευτεί να χρησιμοποιούν στοχευμένη διαφήμιση!

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Meta έχουν απαγορευτεί να χρησιμοποιούν στοχευμένη διαφήμιση!

Οι χρήστες ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Η Ευρώπη, από την άλλη, κινείται για να λάβει προφυλάξεις έναντι των στοχευμένων διαφημιστικών πρακτικών της Meta.

Τα έσοδα από υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το App Store, το Apple Music και το Apple TV+, αυξήθηκαν κατά 16% στα 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύει επίσης μια σημαντική αγορά, όπως ο κινηματογράφος, στον οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν κατά 34% στα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της οικονομικής ύφεσης. Τα έσοδα από το iPad μειώθηκαν κατά 10% στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα φορητά προϊόντα όπως το Apple Watch έχασαν 3%, πέφτοντας στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν οι αριθμοί που μοιράστηκε η Apple στην αναφορά εσόδων της και τα ποσοστά τους σε σύγκριση με πέρυσι:

  • iPhone: 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια (3% αύξηση)
  • Mac: 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια (μείωση 34%)
  • iPad: 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια (10% μείωση)
  • Wearable συσκευές: 9,3 δισεκατομμύρια $ (μείωση 3%)
  • Υπηρεσίες: 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια (αύξηση 16%)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, ο επίμονος ανταγωνισμός, ιδίως με την Huawei, στην κινεζική αγορά φαίνεται ότι πέτυχε να ασκήσει πίεση στην αγορά γενικά. Ας δούμε πώς θα αντιδράσει η Apple σε αυτόν τον διαγωνισμό.