Η Apple υποβάλλει καταγγελία στην ΕΕ κατά των αποφάσεων του App Store

Η Apple υποβάλλει καταγγελία στην ΕΕ κατά των αποφάσεων του App Store

21 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Η Apple δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με ορισμένες υποχρεώσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέθεσε καταγγελία εναντίον αυτού του νόμου που στοχεύει να μειώσει τη δύναμη των τεχνολογικών κολοσσών. Σύμφωνα με το DMA, η Apple πρέπει να επιτρέπει καταστήματα εφαρμογών εκτός από το App Store στο iPhone.

Η Apple καταθέτει νομικά μέτρα κατά των αποφάσεων του EU App Store

Στην αίτησή της στο Δικαστήριο της ΕΕ, η Apple αμφισβητεί τις υποχρεώσεις του App Store βάσει του DMA. Είπε ότι δεν ήταν σωστό να συμπεριληφθεί το App Store στη λίστα των «ουσιωδών υπηρεσιών πλατφόρμας». Ο ορισμός του καταστήματος ως «κύριας εφαρμογής» οδηγεί σε νέους κανόνες για το iPhone και το iPad.

EU DMA

Το DMA, το οποίο στοχεύει στη μείωση της ισχύος εταιρειών όπως η Apple, εμποδίζει επίσης τους χρήστες να περιορίζονται μόνο στο App Store. Παρόμοια με το Android, το iPhone και το iPad πρέπει να επιτρέπουν την εγκατάσταση εφαρμογών από άλλα καταστήματα.

Ανακοινώθηκαν τα μοντέλα Xiaomi με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας!

Ανακοινώθηκαν τα μοντέλα Xiaomi με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας!

Παρατίθενται τα μοντέλα smartphone που παράγει η Xiaomi και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Εδώ είναι τα επίμαχα μοντέλα…

Επιπλέον, οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν μπορούν να αναγκάσουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να χρησιμοποιήσουν τα συστήματα πληρωμών τους. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το DMA, δεν κρίνεται σκόπιμο η εταιρεία να λαμβάνει προμήθεια 30% στις πληρωμές που γίνονται στο App Store.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, είπε ότι αυτές οι διατάξεις θα αποδυναμώσουν την προστασία ασφάλειας και απορρήτου που παρέχονται στους χρήστες iOS. Στην αγωγή της, η εταιρεία ανέφερε ότι ο έλεγχος των αιτήσεων και η παρακολούθηση των πληρωμών γινόταν μέσω του App Store.

Προηγουμένως, η Meta και η TikTok είχαν επίσης αντιταχθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις της ΕΕ βάσει του DMA. Για παράδειγμα, η Meta αντιτάχθηκε στην ιδέα της κλήσης βασικών υπηρεσιών Messenger και Facebook Marketplace. Το Δικαστήριο της ΕΕ θα εξετάσει τώρα τις ενστάσεις της Apple, της Meta και της TikTok.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.