Η Canon έφερε ελπίδα στην Κίνα με τη νέα τεχνολογία επεξεργαστή της

Η Canon έφερε ελπίδα στην Κίνα με τη νέα τεχνολογία επεξεργαστή της

14 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η τεχνολογία επεξεργαστών γίνεται όλο και πιο ακριβή και πιο απρόσιτη μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, η Canon έχει αναπτύξει νέα τεχνολογία για την παραγωγή επεξεργαστών. Υπό αυτή την έννοια, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συσκευή Nanoimprint Lithography (NIL) η οποία αυτή τη στιγμή παράγει επεξεργαστές 5nm.

Όπως γνωρίζετε, χρειάζεστε μηχανές EUV (Extreme Ultraviolet Lithography) για την παραγωγή επεξεργαστών 7 nm παγκοσμίως. Η ASML, η μόνη ολλανδική εταιρεία στον κόσμο, παράγει αυτά τα μηχανήματα. Αυτές οι συσκευές, στο μέγεθος ενός λεωφορείου, κινδυνεύουν να χάσουν τον θρόνο τους. Υπό αυτή την έννοια, η Κίνα μπορεί να ξεφύγει από το αμερικανικό εμπάργκο χάρη σε αυτή τη νέα τεχνολογία λιθογραφίας. Πώς όμως λειτουργεί αυτή η νέα τεχνολογία επεξεργαστή;

Το εμπάργκο CPU της Κίνας και των ΗΠΑ μπορεί να αρθεί με τη συσκευή λιθογραφίας Canon

Η Canon ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει στο επίπεδο του επεξεργαστή των 5 nm χωρίς να χρειάζεται οπτική εγκατάσταση. Εν ολίγοις, αυτό θα μειώσει τόσο το μέγεθος της συσκευής όσο και το κόστος. Ωστόσο, μια από τις σημαντικές εξελίξεις είναι ότι αυτή η τεχνολογία δεν βασίζεται στην οπτική. Το αμερικανικό εμπάργκο εμποδίζει την Κίνα να αποκτήσει συσκευές οπτικής λιθογραφίας. Υπό αυτή την έννοια, η Κίνα φαίνεται να έχει βρει μια νέα διέξοδο.

Η Κίνα υπόκειται εδώ και καιρό σε εμπάργκο των ΗΠΑ στην παραγωγή μετασχηματιστών και σε πολλούς άλλους τομείς. Προς το παρόν, η κινεζική εταιρεία επεξεργαστών SMIC έχει προχωρήσει στο επίπεδο παραγωγής επεξεργαστών 7nm. Ωστόσο, δεν μπορεί να φτάσει σε συσκευές οπτικής λιθογραφίας για να κατέβει σε χαμηλότερα νανόμετρα.

Πώς λειτουργεί όμως η τεχνολογία λιθογραφίας της Canon εάν δεν βασίζεται στην οπτική; Οι μηχανές οπτικής λιθογραφίας χρησιμοποιούν οπτικό εξοπλισμό για να δημιουργήσουν πολύ λεπτά μοτίβα κυκλωμάτων σε επεξεργαστές 5nm και κάτω. Έτσι, είναι δυνατή η τοποθέτηση πιο συχνών τρανζίστορ στον επεξεργαστή.

Η Xiaomi δεν σταματά: συνάντησε τον γίγαντα κατασκευαστή για το πρώτο της αυτοκίνητο!

Η Xiaomi δεν σταματά: συνάντησε τον γίγαντα κατασκευαστή για το πρώτο της αυτοκίνητο!

Η Xiaomi έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Chery για την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού οχήματος. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποκτήσει άδεια στην Κίνα.

Η μηχανή λιθογραφίας NIL της Canon, από την άλλη πλευρά, εκτυπώνει την αντίσταση σαν σφραγίδα, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό οπτικής λιθογραφίας, για να δημιουργήσει ένα σχέδιο κυκλώματος όπου θα τοποθετηθούν τα τρανζίστορ. Αυτό το μοντέλο κυκλώματος μπορεί στη συνέχεια να αναπαραχθεί πιστά. Φυσικά, αυτές οι εξηγήσεις είναι μια πολύ απλή εξήγηση της νέας τεχνολογίας επεξεργαστών.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι η Κίνα μπορεί να σπάσει το εμπάργκο των ΗΠΑ με μια συσκευή λιθογραφίας Canon για παραγωγή επεξεργαστών; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.