Η ESA, η Airbus και η Voyager Space κατέληξαν σε συμφωνία για το έργο Starlab

Η ESA, η Airbus και η Voyager Space κατέληξαν σε συμφωνία για το έργο Starlab

10 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, ESA, θέλει να ενισχύσει τη θέση του στον διαστημικό κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που επιτάχυνε το έργο του. Η ESA θέλει να εξασφαλίσει το επόμενο σπίτι της σε τροχιά. Θα υποστηρίξει το έργο Starlab, το οποίο στοχεύει να αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ο οποίος σύντομα θα φτάσει στο τέλος της αποστολής του. Για αυτό, υπέγραψε συμφωνία με την Airbus και τη Voyager Space. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Η ESA, η Airbus και η Voyager Space ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον νέο υποψήφιο ISS Starlab!

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά, θα τερματίσει τη ζωή του το 2030. Η Airbus και η Voyager Space συνεργάζονται επί του παρόντος σε ένα μεγάλο έργο. Οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν το Starlab, ένα από τα πολλά έργα που σχεδιάζονται να αντικαταστήσουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Starlab

Η ESA θα συμπεριληφθεί επίσης σε αυτή τη συμφωνία. Ως μέρος της συμφωνίας, η ESA θα αξιολογήσει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο διαστημικός σταθμός Starlab για να παρέχει στην Ευρώπη συνεχή πρόσβαση στο διάστημα. Η ESA θα χρησιμοποιήσει το Starlab κυρίως για αποστολές αστροναυτών και διαστημική έρευνα. Ο οργανισμός θα παρέχει επίσης υπηρεσίες μεταφοράς φορτίου και πληρώματος για τον νέο διαστημικό σταθμό.

Συμβουλές από υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτες

Συμβουλές από υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτες

Η αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Samantha Cristoforetti έδωσε συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Josef Aschbacher, διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου, δήλωσε: «Η ESA εκτιμά τη διατλαντική βιομηχανική πρωτοβουλία για τον εμπορικό διαστημικό σταθμό Starlab και τις δυνατότητες του ισχυρού ευρωπαϊκού του αποτυπώματος να επιτρέψει σημαντικές ευρωπαϊκές βιομηχανικές και θεσμικές συνεισφορές σε αυτόν τον σταθμό και τη χρήση του». είπε.

Δεν είναι σαφές εάν το Starlab θα αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το Starlab είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα που διεκδικούν την αντικατάσταση του ISS. Μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών του είναι το έργο Blue Origin του Jeff Bezos, το οποίο οραματίζεται ένα «επιχειρηματικό πάρκο μικτής χρήσης» που ονομάζεται Orbital Reef. Η NASA χρηματοδότησε επίσης άλλες ιδέες. Τώρα θα είναι ζήτημα να καθοριστεί ποιος υποψήφιος αξίζει περισσότερη υποστήριξη.

Η νίκη του Starlab σε αυτόν τον διαγωνισμό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τις ευρωπαϊκές διαστημικές αποστολές. Επιπλέον, το Starlab είναι αυτή τη στιγμή η πιο ελκυστική επιλογή για την Ευρώπη λόγω της συνεργασίας του με τον γαλλικό γίγαντα της αεροδιαστημικής Airbus. Η Airbus έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες για διαστημικές μελέτες. Πιο πρόσφατα, παρείχε την European Service Module για το Orion, την ευρωπαϊκή συνεισφορά στις αποστολές Artemis της NASA.

Ο πρόεδρος του Voyager Space Matthew Kuta εξέφρασε επίσης τις απόψεις του για αυτό το θέμα. Προηγουμένως είπε ότι η συμμετοχή της Airbus δεν θα συμβάλει μόνο στην τεχνική ανάπτυξη της Starlab, αλλά και στην εμπορική ανάπτυξη. «Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με την ESA, αλλά προφανώς η Airbus έχει πολύ καλύτερη σχέση». είπε.