Η Intel θα παράγει ηλεκτρονικά τσιπ για τον αμερικανικό στρατό!

Η Intel θα παράγει ηλεκτρονικά τσιπ για τον αμερικανικό στρατό!

7 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Intel Και Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Μια νέα συνεργασία για τσιπ αναμένεται να δημιουργηθεί μεταξύ της Intel που φέρεται να εργάζεται για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής μικροτσίπ για τον αμερικανικό στρατό. 4 δισ. από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο δολάριο μπορεί να λάβει τόση χρηματοδότηση.

Η Intel θα παράγει μικροτσίπ στις ΗΠΑ

Το εν λόγω ταμείο για την Intel αποτελεί μέρος της προώθησης της εγχώριας παραγωγής ημιαγωγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επενδύσει 52 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας τσιπ. Τσιπ και νόμος της επιστήμης Επιβεβαιωμένος. Σημαντικό μέρος του κονδυλίου που προέβλεπε ο νόμος διατέθηκε για εγκαταστάσεις παραγωγής.

Παρουσιάστηκε το Intel Core Ultra, το πιο ισχυρό στην ιστορία!

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο τόνισε προηγουμένως ότι ένα δυνητικό έργο με την Intel θα αποτελούσε επένδυση εθνικής ασφάλειας. Οι εγκαταστάσεις μικροτσίπ ημιαγωγών θα παράγονται από την Intel. Θα παράγει ηλεκτρονικά τσιπ για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές πληροφοριών.

Η βαθμολογία Antutu Dimensity 9300 προκαλεί αίσθηση: οι A17 Pro και 8 Gen 3 ανησυχούν!

Η βαθμολογία Antutu Dimensity 9300 προκαλεί αίσθηση: οι A17 Pro και 8 Gen 3 ανησυχούν!

Ο επεξεργαστής Mediatek Dimensity 9300 έσπασε ρεκόρ με Antutu και Geekbench 6 βαθμούς. Υπό αυτή την έννοια, τα Snapdragon 8 Gen 3 και A17 Pro υστερούν.

Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι να μείνει πίσω στον αυξανόμενο οικονομικό πόλεμο με την Κίνα. Θέλει να μειώσει την εξάρτηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την Κίνα ως πηγή εισαγωγών. Σύμφωνα με αναφορές, μια διακοπή με την Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει το 60% των εισαγωγών ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

Το ταμείο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται αποκλειστικά στην Intel έχει ήδη προσελκύσει κάποιες επικρίσεις. Οι αμερικανοί γερουσιαστές ανησυχούν ότι έχει απομείνει πολύ λίγη χρηματοδότηση για άλλες εταιρείες που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τον κλάδο παραγωγής τσιπ της χώρας.

Αυτό θα ταρακουνήσει τη βιομηχανία!  Επαναστατική καινοτομία από την Intel

Η Intel δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις χρηματοδότησης. Ωστόσο, η πιθανή επένδυση υπογραμμίζει την ανάγκη για εγχώρια παραγωγή τσιπ για λόγους εθνικής ασφάλειας και οικονομικής ανταγωνιστικότητας.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.