Η Microsoft παρουσίασε μοντέλα επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης!

Η Microsoft παρουσίασε μοντέλα επεξεργαστών τεχνητής νοημοσύνης!

16 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Microsoft Έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία, η οποία έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στο OpenAI, τον προγραμματιστή του ChatGPT, εργάζεται επίσης στα δικά της προϊόντα υλικού. Τέλος, για την τροφοδοσία συστημάτων cloud Azure Τσιπ Azure Maia 100 το αποκάλυψε.

Η Microsoft ανακοινώνει τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Maia 100 και Cobalt 100

Η Microsoft έχει σχεδιάσει τα δικά της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που θα τροφοδοτούν τις υπηρεσίες cloud computing Azure από τις αρχές του επόμενου έτους. Τα τσιπ, που ονομάζονται Azure Maia 100 και Azure Cobalt 100, κατασκευάστηκαν ειδικά στο εργαστήριο πυριτίου της Microsoft.

Τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft

Το Maia 100 είναι χτισμένο στην αρχιτεκτονική 5nm της TSMC. Το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, που αποτελείται από περισσότερα από 105 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, είναι βελτιστοποιημένο για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Έχει αναφερθεί ότι το Maia 100, το οποίο έχει συνολικό εύρος ζώνης 4,8 terabit, σχεδιάστηκε με σχόλια από το OpenAI.

Παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε πριν εξαφανιστεί η τουρκική λίρα στο Steam!

Παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε πριν εξαφανιστεί η τουρκική λίρα στο Steam!

Σε αυτό το περιεχόμενο, προσφέραμε προτάσεις για παιχνίδια που μπορείτε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας προτού αφαιρεθεί η τουρκική λίρα από το Steam.

Το Cobalt 100, από την άλλη πλευρά, στοχεύει περισσότερο στην ενεργειακή απόδοση. Βασισμένο σε βραχίονα 128 πυρήνων 64-bit Αναπτύχθηκε σε μορφή τσιπ. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι προσφέρει έως και 40% καλύτερη απόδοση από τα τσιπ διακομιστή που βασίζονται σε Arm.

Αναφέρθηκε επίσης ότι και τα δύο ειδικά τσιπ έχουν υποστήριξη υγρής ψύξης. Άνοιξε επίσης το δρόμο για τη Microsoft να επανασχεδιάσει τα rack server της. Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίχθηκε ότι θα παρείχε σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης και αποδοτικότητας σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις.

Azure Maia 100, Cobalt 100

Σχεδιάζοντας τους δικούς της επεξεργαστές, η Microsoft στοχεύει να αυξήσει τη χωρητικότητα του κέντρου δεδομένων και να βελτιστοποιήσει το υλικό για τεχνητή νοημοσύνη. Τα νέα τσιπ θα εκτελούν υπηρεσίες από συνεργάτες της Microsoft, όπως το OpenAI και τα power cloud συστήματα Azure.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.