Η SpaceX μοιράστηκε βίντεο δοκιμής πυραύλων Starship

Η SpaceX μοιράστηκε βίντεο δοκιμής πυραύλων Starship

23 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η SpaceX διεξήγαγε πρόσφατα μια επίγεια δοκιμαστική εκτόξευση στο ανώτερο στάδιο του πυραύλου Starship της, αποκαλύπτοντας ένα μοναδικό θέαμα. Στο βίντεο, ένας από τους έξι κινητήρες Raptor του Starship αναφλέγεται για περίπου έξι δευτερόλεπτα.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Boca Chica του SpaceX, στο Τέξας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκτοξεύσεις Super Heavy και Starship τον Απρίλιο.

Αν και η πρώτη εκτόξευση σηματοδότησε μια οπισθοδρόμηση από τότε που τελείωσε με μια έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Super Heavy παραμένει ο πιο ισχυρός πύραυλος που εκτοξεύτηκε ποτέ, με περίπου 17 εκατομμύρια λίβρες ώθησης κατά την απογείωση.

Αυτό σχεδόν διπλασιάζει τη δύναμη του πυραύλου σελήνης του Space Launch System της NASA, ο οποίος έκανε την παρθενική του πτήση τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Σχεδιασμένο για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, το ανώτερο στάδιο Starship θα χρησιμοποιεί τις μηχανές Raptor του για ελεγχόμενους ελιγμούς εκτός τροχιάς όταν επιστρέφει στη Γη ή προσγειώνεται σε άλλο ουράνιο σώμα.

Χωρίς αστείο: Ο Έλον Μασκ θα εκτοξεύει έναν πύραυλο κάθε 3 μέρες!

Χωρίς αστείο: Ο Έλον Μασκ θα εκτοξεύει έναν πύραυλο κάθε 3 μέρες!

Η SpaceX αύξησε τους στόχους της για το 2024. Θέλει να σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών ολοκληρώνοντας 144 εκτοξεύσεις σε ένα χρόνο.

Η NASA θέλει μια τροποποιημένη επανάληψη αυτού του ανώτερου σταδίου για μια πιθανή αποστολή να προσγειώσει δύο αστροναύτες στη Σελήνη το 2025. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν εκτενείς δοκιμές για να επιβεβαιωθεί αυτή η ημερομηνία.

Μετά τη συντριβή του Απριλίου, η FAA ζήτησε από τη SpaceX να εφαρμόσει 63 διορθωτικά μέτρα πριν από τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση της. Η SpaceX λέει ότι είναι έτοιμο να απογειωθεί, αλλά η FAA δεν έχει ακόμη εκδώσει την απαραίτητη άδεια πτήσης.

Καθώς η αναμονή για αυτήν την κρίσιμη δοκιμαστική πτήση συνεχίζεται, η αεροδιαστημική κοινότητα γοητεύεται από τους φιλόδοξους στόχους του SpaceX και περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που το Starship κάνει το επόμενο βήμα προς τα αστέρια.