Η Xiaomi θα απενεργοποιήσει το ξεκλείδωμα του bootloader με HyperOS

Η Xiaomi θα απενεργοποιήσει το ξεκλείδωμα του bootloader με HyperOS

9 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android έναντι του iOS είναι η δυνατότητα root του τηλεφώνου ξεκλειδώνοντας τον bootloader. Ωστόσο, η Xiaomi θέλει να τερματίσει τη ρύθμιση ξεκλειδώματος bootlader. Υπό αυτή την έννοια, η Xiaomi θα αλλάξει όλες τις ισορροπίες με το Hyperos.

Είναι όνειρο το ξεκλείδωμα του bootloader με το Xiaomi Hyperos;

Η Xiaomi έχει λάβει δραστικά μέτρα για το κλείδωμα του bootloader που καθιστά το λειτουργικό σύστημα Android δωρεάν. Ως αποτέλεσμα, τα τηλέφωνα Xiaomi, POCO και Redmi που λαμβάνουν την ενημέρωση Hyperos θα εξαιρεθούν από την ενημέρωση εάν είναι ξεκλειδωμένη.

Οι κατασκευαστές smartphone εξαιρούν επί του παρόντος το τηλέφωνο από την εγγύηση εάν ο bootloader είναι ξεκλείδωτος. Ωστόσο, αυτή η προφύλαξη δεν φαίνεται επαρκής για τη Xiaomi. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν, η ρύθμιση Ξεκλείδωμα Bootloader καταργείται. Η Xiaomi θέλει να συνδέσει αυτήν τη ρύθμιση με την εξουσιοδότηση HyperOS. Ως αποτέλεσμα, οι Κινέζοι χρήστες θα πρέπει τώρα να ζητήσουν άδεια μέσω του φόρουμ της κοινότητας της Xiaomi για να ενεργοποιήσουν αυτήν τη ρύθμιση. Δεν είναι σαφές πώς θα μοιάζει η εφαρμογή για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Ξεκλείδωμα Xiaomi Bootloader, Ξεκλείδωμα Bootloader, Κλείδωμα Bootloader Hyperos

Ωστόσο, όπως είπαμε, εάν το ξεκλείδωμα του Xiaomi Bootloader είναι ενεργοποιημένο και χρησιμοποιηθεί, η επίσημη ενημέρωση HyperOS δεν θα έρθει στο τηλέφωνο. Υπό αυτή την έννοια, η Xiaomi κάνει το rooting πολύ δύσκολο για τους χρήστες Android.

Τα μοντέλα Xiaomi, Redmi και POCO που θα λάβουν την ενημέρωση HyperOS – Ενημέρωση!

Τα μοντέλα Xiaomi, Redmi και POCO που θα λάβουν την ενημέρωση HyperOS – Ενημέρωση!

Σε ποια μοντέλα Xiaomi θα είναι διαθέσιμη η διεπαφή Xiaomi HyperOS; Εδώ είναι τα μοντέλα Xiaomi που θα λάβουν την ενημέρωση HyperOS!

Η Xiaomi ξεκίνησε αρχικά το HyperOS ως λειτουργικό της σύστημα. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι έχει μια νέα διεπαφή για να αντικαταστήσει το MIUI. Αυτό που είναι διαφορετικό εδώ είναι ότι η διεπαφή θα καλύπτει όλες τις έξυπνες συσκευές Xiaomi. Υπό αυτή την έννοια, αναμένεται ότι η εταιρεία θα κάνει το HyperOS ένα ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα.

Τι προσφέρει το Xiaomi HyperOS;

Xiaomi HyperOS; Θα προσφέρει περισσότερη προσαρμογή στην οθόνη κλειδώματος με νέα στυλ ρολογιού, γραμματοσειρές, ταπετσαρίες και γραφικά στοιχεία. Το Κέντρο Ελέγχου θα έχει πιο καθαρό και μοντέρνο σχεδιασμό σε σύγκριση με το προηγούμενο MIUI 14. Τα εικονίδια της εφαρμογής είναι παρόμοια, αλλά η συνολική συνέπεια φαίνεται να έχει αυξηθεί.

Μια άλλη αξιοσημείωτη λεπτομέρεια της νέας έκδοσης είναι ο χώρος που θα καταλάβει το Xiaomi HyperOS στα τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της κινεζικής εταιρείας, η δομή έχει μέγεθος 8,75 GB και προσφέρει ένα σοβαρό πλεονέκτημα όσον αφορά την αποθήκευση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της.

Το HyperOS θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τους προκατόχους του και θα λειτουργεί άνετα σε τηλέφωνα με λιγότερη μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι αφήνει μια πόρτα ανοιχτή, ειδικά για παλαιότερα προϊόντα της Xiaomi που δεν έχουν υλικό.

Να σημειωθεί ότι ο Κινέζος κατασκευαστής τόνισε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι η νέα δομή είναι ανοιχτού κώδικα. Από την άλλη, ανακοινώθηκε ότι η διανομή θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και θα αφορά αρχικά smartphone όπως τα Xiaomi 14, Xiaomi 13T και Redmi K60. Φυσικά, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα ξεκινήσει η παγκόσμια διανομή. Ωστόσο, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το 2024 θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διανομή.