Κρίσιμο λάθος στο Instagram σχετικά με τον Ισραηλινοπαλαιστινιακό πόλεμο!

Κρίσιμο λάθος στο Instagram σχετικά με τον Ισραηλινοπαλαιστινιακό πόλεμο!

21 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, ζήτησε συγγνώμη μετά από μια αναφορά από την 404 Media που αποκάλυψε ένα μεταφραστικό σφάλμα στη λειτουργία “see translation” της πλατφόρμας. Το εν λόγω λάθος έκανε ορισμένους Παλαιστίνιους χρήστες να συμπεριλάβουν τη λέξη «τρομοκράτης» στα βιογραφικά τους.

Το σφάλμα παρουσιάστηκε κατά τη μετάφραση λέξεων όπως το Alhamdulillah στο προφίλ Instagram

Το σφάλμα παρουσιάστηκε κατά τη μετάφραση αραβικών φράσεων, συμπεριλαμβανομένων των emoji της παλαιστινιακής σημαίας και λέξεων όπως “alhamdulillah”, που σημαίνει “Παλαιστίνιος” και “Δόξα τω Θεώ”.

Επισημαίνοντας το ζήτημα, ο χρήστης του TikTok, ytkingkhan, εξήγησε ότι το δοκίμασε αφού ένας φίλος ανέφερε ανώνυμα το πρόβλημα. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι τέτοιες αναταραχές θα μπορούσαν ενδεχομένως να τροφοδοτήσουν ισλαμοφοβική και ρατσιστική ρητορική. Αν και η Meta δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι μόνο “βραχυπρόθεσμο”, ο ακριβής αριθμός των χρηστών που επηρεάζονται παραμένει ασαφής.

Δεν ξεχνιέται: δήλωση για την Παλαιστίνη στο YouTube!

Δεν ξεχνιέται: δήλωση για την Παλαιστίνη στο YouTube!

Ο Timur Altop, επικεφαλής του YouTube Τουρκίας, και ο Pedro Pina, Αντιπρόεδρος της περιοχής μας, μίλησαν εκ μέρους της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Ο τεχνικός διευθυντής της Αμνηστίας, Rasha Abdul-Rahim, επέκρινε τη συγγνώμη του Instagram ως ανεπαρκή. Ο Abdul-Rahim είπε ότι τα μεταφραστικά λάθη δεν ήταν απλώς ένα λάθος, αλλά μια συστημική πτυχή των πλατφορμών της Meta. Υποστήριξε ότι ο Meta είχε ιστορικό λογοκρισίας και εσφαλμένης ταξινόμησης παλαιστινιακού περιεχομένου και ότι αυτό το πρόβλημα εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τη Διεθνή Αμνηστία το 2021.

Ίνσταγκραμ

Εκείνη την εποχή, υπήρχαν αναφορές περιεχομένου και λογαριασμών που αφαιρέθηκαν από το Facebook και το Instagram μετά από συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των Παλαιστινίων διαδηλωτών στο Sheikh Jarrah, μια γειτονιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πολλοί φιλοπαλαιστινικοί λογαριασμοί υπόκεινται σε περιορισμούς ζωντανής ροής, μειωμένες προβολές των αναρτήσεών τους ή κατάργηση του περιεχομένου τους συνολικά. Ενώ ορισμένοι επισημάνθηκαν για αβλαβή δραστηριότητα που σχετίζεται με τα γεγονότα στο Sheikh Jarrah, άλλο περιεχόμενο χαρακτηρίστηκε “ευαίσθητο” ή δυνητικά ενοχλητικό.

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ έκλεισε τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram!

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ έκλεισε τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram!

Ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ έκλεισε τους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επειδή διέγραψε τα μηνύματά του που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη.

Η απάντηση της Meta σε αυτά τα ζητήματα κρίθηκε ανεπαρκής και μια έκθεση τρίτων που παραγγέλθηκε από την εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι ενέργειές της είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης και την πολιτική συμμετοχή των Παλαιστινίων χρηστών. Το θέμα συνεχίζεται με τους ισχυρισμούς ότι οι αναρτήσεις από Παλαιστίνιους υποστηρικτές αφαιρέθηκαν ή αφαιρέθηκαν παρόλο που δεν παραβίαζαν τους κανόνες της πλατφόρμας. Οι ειδικοί το αποδίδουν σε ένα πρόβλημα με την προκατάληψη της μετριοπάθειας και έχουν ιστορικά χαρακτηρίσει το Meta ως μια από τις πιο περιοριστικές πλατφόρμες με ιστορικό συστηματικής λογοκρισίας των παλαιστινιακών φωνών.