Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν υπολείμματα αρχαίας ηλιακής έκλαμψης

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν υπολείμματα αρχαίας ηλιακής έκλαμψης

14 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία μιας πρωτοφανούς ηλιακής έκλαμψης γνωστής ως «γεγονός Miyake» που έπληξε τη Γη πριν από 14.300 χρόνια. Κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων, ο Ήλιος εκπέμπει μεγάλες ποσότητες ηλιακών σωματιδίων και ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας αυξημένα επίπεδα ραδιενεργού άνθρακα που αποθηκεύεται σε δακτυλίους δέντρων.

Αυτή η ανακάλυψη δείχνει μια τεράστια ηλιακή έκρηξη

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Philosophical Transactions A της Royal Society, αποκαλύπτει τις δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις των μαζικών ηλιακών καταιγίδων στην τεχνολογία μας.

Ο Τιμ Χίτον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, προειδοποίησε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν στη Γη τέτοιες καταιγίδες. Είπε ότι θα μπορούσαν να βλάψουν μόνιμα τους μετασχηματιστές του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μήνες.

Ένα πρώτο: το διαστημόπλοιο Psyche εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο SpaceX Falcon Heavy!

Ένα πρώτο: το διαστημόπλοιο Psyche εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο SpaceX Falcon Heavy!

Ήταν η πρώτη στην ιστορία της NASA. Για πρώτη φορά, το διαστημόπλοιο Psyche εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX. Επιπλέον, παρ’ όλες τις αναποδιές.

Για παράδειγμα, μια σημαντική διακοπή συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εκτίναξης μάζας στέμματος που συνέβη στον Ήλιο το 1989. Αυτό το περιστατικό προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε εκατομμύρια ανθρώπους στο Κεμπέκ του Καναδά, δείχνοντας πόσο σοβαρή είναι η ηλεκτρική υποδομή της Ανθρωπότητας.

Σε αυτό το γεγονός του 1989, μια στεφανιαία εκτίναξη μάζας έπληξε το μαγνητικό πεδίο της Γης στις 12 Μαρτίου και μέσα σε λίγα λεπτά, ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο του Κεμπέκ κατέρρευσε, προκαλώντας συσκότιση 12 ωρών. Οι πιθανές επιπτώσεις του περιστατικού Miyake, όπως αυτό πριν από 14.300 χρόνια, αναμένεται να είναι ακόμη πιο σοβαρές.

Οι ερευνητές εντόπισαν εννέα υπολείμματα από το γεγονός Miyake μέσω στοιχείων που βρέθηκαν σε δακτυλίους δέντρων και πυρήνες πάγου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το 993 και το 774 μ.Χ. Αλλά αυτή η καταιγίδα 14.300 ετών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα αποδεικνύεται ότι είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, σχεδόν διπλάσια από τα προηγούμενα γνωστά γεγονότα.

Αυτή η ανακάλυψη είναι μια έντονη υπενθύμιση των πιθανών κινδύνων που θέτουν οι μαζικές ηλιακές καταιγίδες στη σύγχρονη τεχνολογική μας υποδομή. Ως εκ τούτου, αυτό εγείρει ορισμένα ερωτήματα.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ψάχνει για σημάδια ζωής στο διάστημα!

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb ψάχνει για σημάδια ζωής στο διάστημα!

Το αν είμαστε μόνοι ή όχι στο σύμπαν είναι θέμα περιέργειας για όλη την ανθρωπότητα. Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA αναζητά ζωή στο διάστημα.

Για παράδειγμα, δεν θα ήταν καλύτερο για εμάς ως ανθρωπότητα να ξοδέψουμε την ενέργεια και τα χρήματα που ξοδεύουμε πηγαίνοντας στο διάστημα και ιδρύοντας μια αποικία εκεί, στη Γη μας, που είναι ήδη κατοικήσιμος πλανήτης; Τι σκέφτεσαι? Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.