Οι Ηνωμένες Πολιτείες μηνύουν την TikTok: θα εκπλαγείτε γιατί!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μηνύουν την TikTok: θα εκπλαγείτε γιατί!

12 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Ίσως τον τελευταίο καιρό ο πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Τικ τακ Ακόμα κι αν ξεχωρίζει για την επιτυχία του, δεν αναφέρονται πάντα οι καλές του πλευρές. Τόσο πολύ που ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν παρόμοιες αγωγές, είναι τώρα Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αντιμετωπίζει μήνυση από τη διοίκησή του. Λοιπόν, ποιος είναι ακριβώς ο λόγος για αυτό το θέμα;

Το TikTok και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν και πάλι νομικές ενέργειες

Το TikTok αντιμετωπίζει εξονυχιστικό έλεγχο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Reuters, η Γιούτα μηνύει επί του παρόντος την TikTok. Η Ιντιάνα και το Αρκάνσας είχαν συζητήσει στο παρελθόν παρόμοιες περιπτώσεις. Ο λόγος για αυτήν την υπόθεση είναι ότι το TikTok κατηγορείται ότι βλάπτει παιδιά επιτρέποντάς τους να περνούν ανθυγιεινό χρόνο στην πλατφόρμα.

Η πιθανότητα απαγόρευσης του TikTok λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια τέθηκε για πρώτη φορά το 2020. Αλλά ελάχιστα συνέβησαν σχετικά με το θέμα τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν επί του παρόντος τρεις ξεχωριστές πολιτείες που στοχεύουν να περιορίσουν το TikTok με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τη Γιούτα να είναι η τελευταία. Τόσο πολύ που υπέβαλε μήνυση κατά της TikTok γι’ αυτό.

Επί του παρόντος, η κατάσταση στο TikTok διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία. Τον περασμένο μήνα, η Καλιφόρνια σκέφτηκε να θεσπίσει νόμο για την προστασία των παιδιών όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, αλλά μπλοκαρίστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή. Τώρα η Γιούτα αντεπιτίθεται στο TikTok, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή εκμεταλλεύεται παιδιά για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της εφαρμογής.

Το TikTok είναι το τελευταίο θύμα της τάσης συνδρομής χωρίς διαφημίσεις!

Το TikTok είναι το τελευταίο θύμα της τάσης συνδρομής χωρίς διαφημίσεις!

Το TikTok, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες τον τελευταίο καιρό, έχει πατήσει το κουμπί για να μεταβείτε σε ένα σύστημα συνδρομής χωρίς διαφημίσεις. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

Γενικός Εισαγγελέας της Γιούτα Sean Reyes, Είπε ότι το TikTok είπε ψέματα στα παιδιά και τους γονείς τους σχετικά με την ασφάλεια της εφαρμογής και ότι το να περνούν πολύ χρόνο στην πλατφόρμα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία τους.

Η μήνυση αναφέρει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί «εξαιρετικά ισχυρούς αλγόριθμους και χειραγωγικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού, πολλά από τα οποία μιμούνται τη λειτουργικότητα των κουλοχέρηδων». Η έρευνα που άνοιξε το Δημόσιο συνεχίζεται. Η Γιούτα επιδιώκει αστικές κυρώσεις καθώς και μια διαταγή που θα απαγόρευε στην TikTok να παραβιάζει τους νόμους της πολιτείας σχετικά με παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.