Οι ΗΠΑ απεργούν συμφωνία με την Ινδονησία για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Οι ΗΠΑ απεργούν συμφωνία με την Ινδονησία για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

13 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να συναντήσει τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο αυτή την εβδομάδα και να δημιουργήσει μια συνεργασία για τις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV). Η συνάντηση αυτή των δύο χωρών θα γίνει σε μια περίοδο που η συμφωνία προμήθειας νικελίου βρίσκεται στο προσκήνιο. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό;

Απεργίες των ΗΠΑ συμφωνία με την Ινδονησία για αδιάλειπτες πρώτες ύλες για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Η Ινδονησία σχεδιάζει να προσφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια περιορισμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου για την προμήθεια ορισμένων ορυκτών που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Στοχεύει επίσης να επιτρέψει στις εταιρείες της αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας να επωφεληθούν από εκπτώσεις φόρου βάσει του νόμου IRA των ΗΠΑ (Νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού).

Ο υπουργός Ενέργειας της Ινδονησίας Luhut Pandjaitan δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των χωρών τους και ότι προτείνουν μια περιορισμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Είπε επίσης ότι θα συναντηθούν με στελέχη της Ford και της Tesla. Τι κάνει λοιπόν την Ινδονησία αρκετά σημαντική ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του ο πρόεδρος των ΗΠΑ;

Έχει γίνει πολύς λόγος: Ο Τέσλα άρχισε να καίγεται ενώ ήταν κάτω από το νερό!  (Βίντεο)

Έχει γίνει πολύς λόγος: Ο Τέσλα άρχισε να καίγεται ενώ ήταν κάτω από το νερό! (Βίντεο)

Μοντέλο Tesla Τόσο που το όχημα πήρε φωτιά στο νερό. Ιδού το βίντεο από εκείνη τη στιγμή…

Η Ινδονησία φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου στον κόσμο. Είναι λοιπόν μια από τις χώρες που ξεχωρίζουν στη νέα εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων στην οποία βρισκόμαστε. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Tesla θέλει να συνεργαστεί με εταιρείες που παράγουν τις δικές τους μπαταρίες καθώς και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γιατί και οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ανοίξουν νέες πόρτες και να συνάψουν συμφωνίες με πολλές χώρες για να σπάσουν την κινεζική πίεση.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει ειδικά αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Βιντόντο σχετικά με την εισαγωγή ορυκτών που απαιτούνται για την παραγωγή μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα κατά την επίσκεψή του αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, καθώς ο λεπτομερής σχεδιασμός θα διαρκέσει πολύ, οι επίσημες ανακοινώσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν μέχρι το επόμενο έτος.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος φιλοξένησε πρόσφατα Ινδονήσιους αξιωματούχους στο Texas Gigafactory, στοχεύει να αυξήσει τις θερμές σχέσεις και να επιταχύνει τη διαδικασία. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει πίεση από τη Ford. Συνεπώς, η συμφωνία θεωρείται οριστική.