Ο αρχηγός της αποστολής Πλούτωνα πέταξε στο διάστημα με τη Virgin Galactic

Ο αρχηγός της αποστολής Πλούτωνα πέταξε στο διάστημα με τη Virgin Galactic

4 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Αν δεν είσαι αστροναύτης και θέλεις να πας στο διάστημα, μένει μόνο ένας όρος: να είσαι πλούσιος. Το να θέλεις να παρατηρήσεις τη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι αρκετά κουραστικό. Υπάρχουν όμως εταιρείες που το κάνουν. Η Virgin Galactic είναι μόνο μία από αυτές τις εταιρείες. Η Virgin Galactic δεν έχει ακόμη πετύχει αυτούς τους στόχους. Αλλά η εταιρεία έχει λόγους να γιορτάζει τα επιτεύγματά της τους τελευταίους έξι μήνες. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο ίδιος ο Άλαν Στερν πήγε στο διάστημα με την Virgin Galactic μετά την αποστολή του Πλούτωνα!

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, είδαμε τη Virgin Galactic να φιλοξενεί έξι πτήσεις στο υποτροχιακό διάστημα. Ο Richard Branson ίδρυσε αυτήν την εταιρεία το 2004. Ο στόχος του με τη δημιουργία αυτής της εταιρείας ήταν να ανοίξει την εμπειρία της διαστημικής πτήσης στους απλούς ανθρώπους και έτσι να κερδίσει χρήματα.

Γαλαξιακός Παρθένος

Την Πέμπτη, η εταιρεία πραγματοποίησε την τελευταία της αποστολή Virgin Galactic. Αφού το αεροπλάνο πυραύλων SpaceShipTwo έπεσε από την κοιλιά ενός αεροπλανοφόρου πάνω από το Νέο Μεξικό, μετέφερε 6 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις υπάλληλοι της εταιρείας και τρεις επιβάτες, σε υψόμετρο 87, 2 χιλιομέτρων. Μετά από ένα λεπτό καύσης της υβριδικής μηχανής πυραύλων, το SpaceShipTwo έφτασε στην κορυφή. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Γη για προσγείωση σε μια πλατφόρμα στο Spaceport America, κοντά στην περιοχή πυραύλων White Sands.

Η NASA ανακοίνωσε τα καλά νέα: οι ουρανοί του Νοεμβρίου θα φιλοξενούν οπτικές γιορτές!

Η NASA ανακοίνωσε τα καλά νέα: οι ουρανοί του Νοεμβρίου θα φιλοξενούν οπτικές γιορτές!

Η NASA ανακοίνωσε τα καλά νέα για τον μήνα Νοέμβριο. Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ο ουρανός θα φιλοξενήσει υπέροχα φυσικά γεγονότα. Μια ολοκληρωμένη οπτική απόλαυση.

Σε αυτό το ταξίδι ήταν και μερικά γνωστά πρόσωπα από τον διαστημικό κόσμο. Μεταξύ των επιβατών του SpaceShipTwo ήταν ο Άλαν Στερν, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη ρομποτική εξερεύνηση του Πλούτωνα. Ο Άλεν Στερν είναι σύμβουλος πλανητών. Είναι επίσης γνωστός για την ηγεσία της αποστολής New Horizons της NASA. Εργάζεται επίσης ως επιχειρηματίας και σύμβουλος για τη διαστημική βιομηχανία.

Οδήγησε όλα τα επιστημονικά προγράμματα της NASA κατά τη διάρκεια της θητείας του στα κεντρικά γραφεία της διαστημικής υπηρεσίας το 2007 και το 2008. Αυτή τη στιγμή είναι αντιπρόεδρος του Southwest Research Institute στο Boulder του Κολοράντο.

Αυτό το διαστημικό ταξίδι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον Στερν. Είχε την ευκαιρία να επιστέψει την έρευνα που έκανε επί χρόνια στη Γη πηγαίνοντας στο διάστημα. Ο Στερν έκανε αίτηση στο Σώμα Επαγγελματιών Αστροναυτών της NASA έξι φορές. Ωστόσο, αυτό διακόπηκε ελαφρώς. Το Southwest Research Institute πλήρωσε την πτήση του Stern την Πέμπτη.

Ο Stern έγραψε σε μια ανάρτηση στο blog: «Είναι ασυνήθιστο, ακόμη και μοναδικό, να διεξάγουμε μια διαστημική αποστολή καθαρά ως εκπαιδευτική άσκηση. «Αλλά μιλά για την αυξανόμενη ομαλοποίηση των διαστημικών πτήσεων». Συμπεριέλαβε τα λόγια του.