Ο χρόνος οθόνης των νέων θα μειωθεί χάρη στη νέα λειτουργία του YouTube

Ο χρόνος οθόνης των νέων θα μειωθεί χάρη στη νέα λειτουργία του YouTube

5 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Το YouTube είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που προσπαθεί να ελέγξει δημοσιεύσεις που ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα στους νέους. Μια πρόσφατη λειτουργία του YouTube εστιάζει στη μείωση του χρόνου οθόνης των νέων. Ακολουθούν οι νέες δυνατότητες του YouTube που θα εμφανιστούν πολύ σύντομα.

Η μακροχρόνια προβολή βίντεο θα μπορούσε να μειωθεί για τους νέους χάρη στις νέες δυνατότητες του YouTube

Πρόσφατα, πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το TikTok και το Instagram έχουν αντιμετωπίσει κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες. Η κύρια κριτική είναι ότι αυτές οι εφαρμογές αυξάνουν τον χρόνο οθόνης.

Εδώ, το YouTube επιχειρεί να οπτικοποιήσει και να αυξήσει τη συχνότητα των προειδοποιήσεων που έχει εκδώσει στο παρελθόν, όπως ένα διάλειμμα και την ώρα ύπνου.

Λειτουργία YouTube, παύση YouTube, χρόνος οθόνης για εφήβους

Φυσικά, ο κύριος στόχος εδώ είναι οι νέοι κάτω των 18 ετών. Η τεχνολογική ανάπτυξη και η εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να αυξάνουν τον χρόνο οθόνης μεταξύ των νέων κάτω των 18 ετών.

Οι ειδικοί που ανησυχούν για αυτή την κατάσταση προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτήν την πολιτική, το YouTube επιδιώκει να αλλάξει θετικά τον χρόνο που περνάτε μπροστά από μια οθόνη. Ωστόσο, η λειτουργία παύσης και ώρας ύπνου που εισήχθη προηγουμένως του YouTube δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματική θα είναι για τους νέους η μεγαλύτερη και συχνότερη επανάληψη αυτού του μηνύματος.

Αν και είναι σημαντικό ότι το YouTube έχει λάβει μέτρα από αυτή την άποψη, η πιο δημοφιλής εφαρμογή που αυξάνει τον χρόνο οθόνης είναι το TikTok. Το TikTok, το οποίο μάλιστα θέλουμε να απαγορεύσουμε, προσπαθεί να προσφέρει λειτουργίες που λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση του χρόνου οθόνης των νέων.

Πιστεύετε ότι πλατφόρμες όπως το YouTube είναι πιθανό να επηρεάσουν τον χρόνο οθόνης των νέων με τέτοιες προστατευτικές λειτουργίες; Αναμένουμε τα σχόλιά σας για το θέμα.