Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, απολύθηκε από την εταιρεία!

Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, απολύθηκε από την εταιρεία!

17 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Πρόσφατα, ένα αξιοσημείωτο γεγονός έλαβε χώρα στο OpenAI, το οποίο έχει κάνει όνομα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης με το ChatGPT. Τόσο που απολύθηκε ο Sam Altman, ο οποίος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Οπότε γιατί? Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν απολύθηκε

Η OpenAI ανακοίνωσε πρόσφατα σε μια ανάρτηση ιστολογίου που κοινοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να τερματίσει τη θητεία του Sam Altman. Μετά από αυτή την απρόσμενη απόφαση στον επιχειρηματικό κόσμο, ο Sam Altman έκανε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του X (Twitter).

Ο Sam Altman είπε στην ανάρτησή του:Μου άρεσε ο χρόνος μου στο OpenAI. Ήταν μια προσωπικά μεταμορφωτική εμπειρία για μένα και ελπίζω να μπόρεσα να συνεισφέρω λίγο στον κόσμο. Πάνω από όλα, μου άρεσε να δουλεύω με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους. Θα πω περισσότερα για το τι θα συμβεί στο μέλλον.” δήλωσε.

Η κυκλοφορία του ανταγωνιστικού ChatGPT της τεχνητής νοημοσύνης της Google αναβλήθηκε!

Η κυκλοφορία του ανταγωνιστικού ChatGPT της τεχνητής νοημοσύνης της Google αναβλήθηκε!

Το Gemini, η τεχνητή νοημοσύνη της Google που αναπτύχθηκε ξεχωριστά από το Bard για να ανταγωνιστεί το ChatGPT, θα κυκλοφορήσει αργότερα από το αναμενόμενο.

Επιχείρηση, Σαμ ΆλτμανΕξήγησε τον λόγο της παύσης του ως ασυνέπεια στην επικοινωνία του με το διοικητικό συμβούλιο και ότι αυτή η κατάσταση εμπόδισε το διοικητικό συμβούλιο να εκπληρώσει τις ευθύνες του. Προφανώς το διοικητικό συμβούλιο δεν του εμπιστευόταν πλέον να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI.

Ο ακριβής λόγος αυτής της δυσπιστίας δεν είναι πλήρως γνωστός. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, το OpenAI ξοδεύει 700.000 $ κάθε μέρα για να διατηρήσει την υπηρεσία ChatGPT. Δεδομένου αυτού του πολύ μεγάλου κόστους, εκτιμήθηκε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να χρεοκοπήσει το 2024. Για όσους δεν γνωρίζουν OpenAIαμέσως MicrosoftΜπορεί να επιβιώσει με χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν απολύθηκε

Η Mira Murati, η διευθύνουσα σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας, θα διατελέσει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του OpenAI. Ενώ το διοικητικό συμβούλιο θεωρεί τον Μουράτι την καλύτερη επιλογή για τη θέση, η αναζήτηση διευθύνοντος συμβούλου συνεχίζεται.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.