Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αντικατάσταση των τακακιών στο Kia Optima του 2015

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αντικατάσταση των τακακιών στο Kia Optima του 2015

11 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων σας στο Kia Optima του 2015, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καθορίσετε την ακριβή τιμή των τακακιών φρένων. Τα μπροστινά και πίσω τακάκια έχουν γενικά την ίδια τιμή, αλλά το κόστος εργασίας θα διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία σας. Συνήθως, τα τακάκια φρένων κοστίζουν περίπου $50 έως $100 το καθένα. Μπορείτε να παραγγείλετε τακάκια φρένων μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνώντας στην αντιπροσωπεία κατά τις εργάσιμες ώρες.

Duralast Elite DE1544 Κεραμικά τακάκια φρένων χωρίς χαλκό

Μπορείτε να αλλάξετε το τακάκι του Kia optima 2015 αντικαθιστώντας το με άλλο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε OEM ή aftermarket κεραμικά ή ημιμεταλλικά τακάκια φρένων. Ποιο είναι το κατάλληλο για το αυτοκίνητό σας εξαρτάται από τις οδηγικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Εάν χρησιμοποιείτε κυρίως το αυτοκίνητο για τη μεταφορά ρυμουλκούμενων, θα χρειαστείτε διαφορετικό τύπο τακακιού φρένων από κάποιον που απλώς οδηγεί στην πόλη.

Αυτό το ανταλλακτικό τακάκι φρένων OE από την Duralast διαθέτει την επόμενης γενιάς κεραμική φόρμουλα χωρίς χαλκό για βελτιωμένη ισχύ ακινητοποίησης και ανθεκτικότητα. Η ιδιόκτητη τεχνολογία στρώματος μεταφοράς της εταιρείας μεταφέρεται στον ρότορα του φρένου κατά την πέδηση, προστατεύοντας τόσο τον ρότορα όσο και τα τακάκια. Το τακάκι των φρένων είναι επίσης σχεδιασμένο για αθόρυβο και αποτελεσματικό φρενάρισμα, με αποτέλεσμα καλύτερη συνολική εμπειρία οδήγησης. Αυτό το τακάκι φρένων ποιότητας OE διατίθεται μόνο από την AutoZone.

Το AutoZone προσφέρει τακάκια φρένων τύπου OEM

Εάν ανησυχείτε για το γλίστρημα και την ολίσθηση κατά την οδήγηση του Kia Optima του 2015, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε τακάκια φρένων τύπου OEM για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοση. Αυτά τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανθεκτικό υλικό και αντικαθίστανται εύκολα. Το AutoZone προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από τακάκια φρένων τύπου OEM για το Kia optima σας.

Τα τακάκια φρένων αποτελούνται από μεταλλική πλάκα στήριξης και υλικό τριβής στο πρόσωπό τους. Όταν πατάτε το πεντάλ του φρένου, τα τακάκια των φρένων συμπιέζουν τον ρότορα και επιβραδύνουν το όχημα. Με τον καιρό, αυτά τα τακάκια φθείρονται, επομένως η αντικατάστασή τους είναι ζωτικής σημασίας. Τα τακάκια φρένων που τσιρίζουν, τσιρίζουν ή δονούνται μπορούν να φθαρούν μέχρι την πλάκα στήριξης. Εάν παρατηρήσετε ανομοιόμορφη φθορά στα τακάκια σας, μπορεί να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε ή να επισκευάσετε τη δαγκάνα του φρένου σας. Εάν ακούσετε ένα τρίξιμο ή παλμό κατά το φρενάρισμα, πρέπει να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων.

Κόστος νέων τακακιών φρένων

Το κόστος των νέων τακάκια φρένων για α Kia Optima 2015 δεν είναι τόσο ακριβό όσο θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις συνήθειες οδήγησης, τα τακάκια των φρένων μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από 30.000 έως 70.000 μίλια. Είναι επίσης συνετό να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σας για να καθορίσετε τα συνιστώμενα διαστήματα συντήρησης.

Η αλλαγή των τακακιών σε ένα Kia Optima του 2015 κοστίζει περίπου $100 έως $200 ανά άξονα. Το κόστος μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τον τύπο των μαξιλαριών που χρειάζεστε και το κόστος εργασίας. Τα περισσότερα κέντρα σέρβις προσφέρουν ειδικές προσφορές φρένων σε μηνιαία βάση, γεγονός που μπορεί να μειώσει το κόστος της επισκευής.

Τα τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από υλικό τριβής συνδεδεμένο σε χαλύβδινη πλάκα στήριξης. Όταν ένας οδηγός πατάει τα φρένα, το υλικό τριβής πιέζει την εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του ρότορα του φρένου, με αποτέλεσμα οι τροχοί να επιβραδύνουν γρήγορα και να επιτρέπουν ένα ασφαλές, ελεγχόμενο σταμάτημα. Με την πάροδο του χρόνου, το υλικό τριβής φθείρεται και ο ρότορας του φρένου αρχίζει να φθείρεται.

Κατασκευαστικά ελαττώματα

Τα τακάκια φρένων Kia optima 2015 υπόκεινται στην εγγύηση του κατασκευαστή. Αυτή η εγγύηση καλύπτει ορισμένα ζητήματα πέδησης, συμπεριλαμβανομένων των ραγισμένων τακακιών και προϊόντων που έχουν αποδυναμωθεί ή υποβαθμιστεί λόγω δομικής αστοχίας. Ωστόσο, αυτή η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιές που προκαλούνται από ατύχημα, αμέλεια ή ακατάλληλη συντήρηση. Επιπλέον, δεν καλύπτεστε από θόρυβο, φυσιολογική φθορά και ζημιές από αγώνες πίστας.

Η ανάκληση εκδόθηκε αφού η Kia έμαθε ότι η λίστα αλληλογραφίας της ήταν ελλιπής και ότι οι ειδοποιήσεις εκτεταμένης εγγύησης δεν έφταναν στους καταναλωτές. Στη συνέχεια έστειλε άλλη μια επιστολή τον Δεκέμβριο για να προσπαθήσει να φτάσει στους ιδιοκτήτες.

Δυνατότητες αντικατάστασης

Η αντικατάσταση ενός τακακιού φρένων Kia Optima 2015 μπορεί να είναι ακριβή, ανάλογα με τον τύπο τακακιού που χρειάζεστε και την ποσότητα εργασίας που θα χρειαστεί για την τοποθέτησή του. Μια εργασία αντικατάστασης μπορεί να κοστίσει από 150 έως 300 $ ανά άξονα, ανάλογα με το μέγεθος των τακακιών και άλλων εξαρτημάτων.

Τα τακάκια φρένων λειτουργούν πιέζοντας τον ρότορα του φρένου για να μειώσουν την ταχύτητα του οχήματος. Εάν τα τακάκια έχουν φθαρεί σε απόσταση περίπου 2 mm από την πλάκα στήριξης, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι πλέον εξοπλισμένα με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό δείκτη φθοράς. Εάν ανάψει αυτή η λυχνία, σημαίνει ότι τα τακάκια των φρένων σας πρέπει να αντικατασταθούν.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι τακακιών φρένων που διατίθενται για ένα Kia Optima 2015. Τα οργανικά τακάκια είναι τα φθηνότερα, αλλά μπορούν να φθαρούν πιο γρήγορα από τα ημιμεταλλικά ή κεραμικά τακάκια φρένων. Τα ημιμεταλλικά τακάκια φρένων παρέχουν εξαιρετική δύναμη ακινητοποίησης, αλλά μπορεί να είναι θορυβώδη. Τα κεραμικά τακάκια φρένων παρέχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ της επιθετικής ικανότητας πέδησης και της αθόρυβης λειτουργίας.

Πώς να αντικαταστήσετε τη λάμπα φρένων στο Kia Optima 2015

Βίντεο Youtube