Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao!

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao!

21 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Ο Changpeng Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, ενός από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, έχει αποδεχθεί τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (123 δισεκατομμύρια TL). Θα παραιτηθεί επίσης από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ίδρυσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance CZ παραδέχεται το ξέπλυμα χρήματος

Σύμφωνα με αναφορές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Binance έχει αποδεχθεί τις χρεώσεις 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρουσίασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ως μέρος της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, θα δηλώσει ένοχος για τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και θα παραιτηθεί από τον ηγετικό του ρόλο.

Binance

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Binance λειτουργεί ένα ανεξέλεγκτο χρηματιστήριο από το 2018 και επιτρέπει ξέπλυμα χρήματος μέσω συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα φέτος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατηγόρησε τη Binance και τη Zhao ότι λειτουργούν χωρίς εγγραφή.

Σπάει ρεκόρ: η τιμή του Bitcoin έφτασε το 1 εκατομμύριο TL!

Σπάει ρεκόρ: η τιμή του Bitcoin έφτασε το 1 εκατομμύριο TL!

Η τιμή του Bitcoin έφτασε στο απόγειό της τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας τα 35.000 δολάρια. Σε όρους TL, έσπασε ένα ρεκόρ ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο λίρες.

Ο διακανονισμός των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ήταν η μεγαλύτερη κύρωση που έχουν επιβληθεί ποτέ από τις αρχές των ΗΠΑ εναντίον μιας εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος Zhao αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του την Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό παραμένουν ασαφείς. Λεπτομέρειες σχετικά με τον αντικαταστάτη ή τον νέο ρόλο του CZ αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την ακρόαση της Τρίτης.

Κρυπτονόμισμα

Από την άλλη πλευρά, η Binance και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημη δήλωση για τη συμφωνία αυτή. Εάν οριστικοποιηθεί, θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.