Ποιο Apple Pencil είναι κατάλληλο για εσάς;  Εδώ είναι ο οδηγός αγοράς!

Ποιο Apple Pencil είναι κατάλληλο για εσάς; Εδώ είναι ο οδηγός αγοράς!

21 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Όπως γνωρίζετε, το Apple Pencil 3ης γενιάς με USB-C κυκλοφόρησε απροσδόκητα αυτή την εβδομάδα. Το νέο μοντέλο της σειράς Apple Pencil, που περιμέναμε με τα iPad, ήρθε με υποδοχή φόρτισης USB-C. Λοιπόν, είναι αυτό το νέο μοντέλο μια απογοήτευση λόγω των ελαττωμάτων του; Ποιο Apple Pencil είναι καλύτερο για εσάς; Εδώ είναι τα νέα και οι λεπτομέρειες μας, που συγκρίνουν τις γενιές του Apple Pencil και χρησιμεύουν ως οδηγός αγοράς…

Ποιο Apple Pencil είναι κατάλληλο για εσάς; Εδώ είναι ο οδηγός αγοράς του Apple Pencil!

Θα το κάνουμε αυτό σε ενότητες στις ειδήσεις, ώστε να κατανοείτε πιο εύκολα ποιες δυνατότητες συγκρίνουμε και να κάνετε πιο εύκολα μια σύγκριση τιμής-απόδοσης από τον τιμοκατάλογο στο τέλος των ειδήσεων. Αρχικά, ας απαριθμήσουμε τα κοινά χαρακτηριστικά των μοντέλων 1ης γενιάς, 2ης γενιάς και USB-C (τα οποία μπορούμε να ονομάσουμε 3η γενιά προς το παρόν).

Τα χαρακτηριστικά «Pixel perfect precision, low latency, tilt sensitivity» διατηρήθηκαν κοινά από την Apple και για τις 3 γενιές. Τα χαρακτηριστικά που θα αναφέρουμε παρακάτω είναι γενικά χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε δύο μοντέλα αλλά όχι σε ένα από αυτά. Για το λόγο αυτό, δεδομένου ότι πρέπει να ταξινομήσουμε κατά “περιοχές χρηστών”, θα το ερμηνεύσουμε με βάση το πεδίο και τη λειτουργικότητα.

Απρόσμενη κίνηση από την Apple!  iPhone 16…

Απρόσμενη κίνηση από την Apple! iPhone 16…

Μια απρόσμενη κίνηση από τη σειρά iPhone 16. Η Apple κάνει αλλαγές στους επεξεργαστές! Εδώ είναι οι λεπτομέρειες…

Η 1η και η 2η γενιά της σειράς Apple Pencil διαθέτουν χαρακτηριστικά “Force Sensitivity”. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χρήστες που σχεδιάζουν, επειδή με αυτήν τη δυνατότητα λαμβάνουμε αντιδράσεις σχεδίασης που είναι ευαίσθητες σε όλους τους ρυθμούς δύναμης που εφαρμόζονται, από ένα ελαφρύ άγγιγμα έως μια έντονη κίνηση πίεσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ευαισθησία στην κλίση κατά τη σκίαση. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν περιλαμβάνεται στο μοντέλο USB-C.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι κάτι που οι χρήστες αγνοούν λέγοντας “είναι πραγματικά απαραίτητο;” Όταν όμως αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι απαραίτητο. Η 2η γενιά και το USB-C της οικογένειας Apple Pencil κολλάει στο iPad σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, χωρίς τον κίνδυνο να χαθείτε. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη για την 1η γενιά. Η ανέπαφη φόρτιση που συνοδεύει αυτήν τη λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε στυλό 2ης γενιάς. Η γραφίδα 1ης γενιάς δεν φορτίζει γιατί δεν κολλάει, κάτι που είναι αποδεκτό, αλλά η γενιά USB-C δεν φορτίζει ακόμα κι αν κολλάει.

Ευρεσιτεχνία Apple Pencil

Επιπλέον, η 1η γενιά και η γενιά USB-C δεν διαθέτουν τη λειτουργία ασύρματης σύζευξης. Επιπλέον, αυτές οι δύο γενιές εξαιρούνται επίσης από τη λειτουργία «Εναλλαγή με διπλό πάτημα μεταξύ οχημάτων». Αν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε πίνακα, ο πίνακας μοιάζει με αυτό:

Λειτουργικότητα 1η γενιά 2η γενιά με USB-C
(3η) γενιά
Pixel-τέλεια ακρίβεια Υπάρχει Υπάρχει Υπάρχει
Χαμηλή καθυστέρηση Υπάρχει Υπάρχει Υπάρχει
Ευαισθησία κλίσης Υπάρχει Υπάρχει Υπάρχει
ευαισθησία δύναμης Υπάρχει Υπάρχει Κανένας
Λειτουργία μαγνητικής πρόσφυσης Κανένας Υπάρχει Υπάρχει
Ασύρματη σύζευξη και φόρτιση Κανένας Υπάρχει Κανένας
Λειτουργία ανίχνευσης αφής με το Apple Pencil στο iPad Pro Κανένας Υπάρχει Υπάρχει
Εναλλαγή μεταξύ εργαλείων με διπλό πάτημα Κανένας Υπάρχει Κανένας
Δωρεάν εκτύπωση λέιζερ Κανένας Υπάρχει Κανένας

Τιμοκατάλογος Apple Pencil!

Εδώ είναι το Apple Store Τιμοκατάλογος στην Τουρκία:

  • 1η γενιά: 3 χιλιάδες 213 TL
  • 2η γενιά: 3 χιλιάδες 863 TL
  • Με USB-C: 2 χιλιάδες 699 TL