
Πρώτη στην ιστορία: καταγράφηκε η θερμοκρασία του νότιου πόλου της Σελήνης!
29 Αυγούστου, 2023από την Ινδία Το αεροσκάφος Chandrayaan-3, που στάλθηκε στον νότιο πόλο της Σελήνης, έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα του στοιχεία. Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO), ο οποίος προσγειώθηκε σε αυτήν την προκλητική περιοχή της Σελήνης, μοιράστηκε πρόσφατα το προφίλ θερμοκρασίας του νότιου πόλου της Σελήνης. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες!
Η θερμοκρασία στον νότιο πόλο της Σελήνης έχει πέσει στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου!
Ινδία, αποβατικό σκάφος Chandrayaan-3 βικράμ προσγειώθηκε επιτυχώς στον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Ωστόσο, η Ινδία Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (ISRO) Έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες. Στο Vikram υπήρχε ένα σύστημα που ονομάζεται «ChaSTE» το οποίο μετρά τη θερμική αγωγιμότητα και τη θερμοκρασία της Σελήνης.
Η ISRO μοιράστηκε τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν μέσω αυτού του συστήματος. Κοινή χρήση της επιφάνειας της Σελήνης 8 εκατοστά θερμοκρασία που καταγράφεται σε βάθος μείον 10 βαθμοί Κελσίου αναφέρθηκε πτυχίο. Επιπλέον, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της θερμοκρασίας καθώς πλησιάζει κανείς την επιφάνεια.
Εάν η θερμοκρασία πάνω από την επιφάνεια 50-60 βαθμοί Κελσίου το δίπλωμα έχει καταχωρηθεί. Σχετικά με αυτά τα δεδομένα, η ISRO προτείνει ένα τέτοιο προφίλ για τον νότιο πόλο της Σελήνης πρώτη φορά είπε ότι διαγράφηκε. Υπό το φως αυτών των κοινών πληροφοριών, έχει υποστηριχθεί ότι αυτό θα επέτρεπε στους επιστήμονες να «καταλάβουν τη θερμική συμπεριφορά της σεληνιακής επιφάνειας».
Ινδία με την επιτυχή προσγείωση του διαστημικού σκάφους Chandrayaan-3. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η τέταρτη χώρα που προσγειώθηκε στη Σελήνη, μετά τη Ρωσία και την Κίνα. Τελετουργία Νότιο Πόλο αν καταφέρει να προσγειωθεί κοντά πρώτη χώρα συνέβη. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της αποστολής Chandrayaan-3 ήταν να αποδείξει ότι μπορούσε να πλοηγηθεί στη σεληνιακή επιφάνεια.

Ένας άλλος σκοπός ήταν να γίνουν επιστημονικές παρατηρήσεις. Αυτός ο στόχος ζει ακόμα. Τα σκάφη προσγείωσης και τα οχήματα αναγνώρισης είναι επαρκώς εξοπλισμένα για επιστημονική παρατήρηση. Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα στείλουν πίσω τις πληροφορίες που έχουν λάβει σχετικά με την ατμόσφαιρα, τη δομή του εδάφους και τα ορυκτά της Σελήνης. Χάρη στις παρατηρήσεις, θα είναι δυνατό να ληφθούν πολλές πληροφορίες για τον ανεξερεύνητο νότιο πόλο της Σελήνης.
Λοιπόν, τι πιστεύετε για την αποστολή India Moon; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε την κριτική σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων!