Πώς να καθαρίσετε τα καθαρά γραμματόσημα »

13 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Έχετε εμμονή με τα καθαρά γραμματόσημα σας; Δεν πειράζει να το παραδεχτείς, δεν θα σε κρίνω. Πραγματικά έχω και λίγο εμμονή με το δικό μου, και ίσως αυτό οφείλεται στις ήπιες τάσεις μου για ΙΨΔ, αλλά μου αρέσει πολύ να διατηρώ καθαρά αυτά τα κακά αγόρια. Έχω παρατηρήσει μερικά πράγματα που συμβαίνουν όταν δεν τα καθαρίζω σωστά:

 • τα μαξιλαράκια δεν είναι τόσο κολλώδη, επομένως δεν θα κολλήσουν ούτε στα ακρυλικά μπλοκ στήριξης. Και τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από τα γραμματόσημα που πέφτουν συνεχώς από το ακρυλικό μπλοκ όταν πρόκειται να τα σφραγίσετε σε κάτι.
 • Το φρέσκο ​​μελάνι δεν εμφανίζεται τόσο καλά στα γραμματόσημα (επειδή είναι ήδη ελαφρώς βρώμικα), γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να ξεχωρίσουμε εάν τα γραμματόσημα καλύπτονται πραγματικά με φρέσκο ​​μελάνι πριν από τη σφράγιση σε μια επιφάνεια. Αυτό μπορεί να σας κάνει να σφραγίσετε μια λέξη όπου μόνο ένα μέρος των γραμμάτων έχει μελανωθεί, επομένως πρέπει να σφραγίσετε ξανά τη λέξη μελανώνοντας ξανά τη σφραγίδα και, στη συνέχεια, προσπαθώντας να την ευθυγραμμίσετε ξανά τέλεια. Είναι 0% διασκεδαστικό.
 • Τα χρώματα μπορούν να αναμειχθούν, καθιστώντας τα αποτελέσματα λιγότερο επιθυμητά. Σκεφτείτε το – εάν χρησιμοποιείτε γκρι μελάνι σε γραμματόσημα που έχουν προηγουμένως βυθιστεί σε μαύρο μελάνι και δεν έχουν καθαριστεί σωστά, το γκρι μελάνι σας πιθανότατα θα φαίνεται πιο σκούρο από το επιθυμητό λόγω του μαύρου μελανιού που έχει απομείνει στα μαξιλαράκια. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε μόλυνση του γκρι μελανιού σας. Ξέρω ξέρω. Η μόλυνση είναι μια ισχυρή λέξη, αλλά η απόκτηση μαύρου μελανιού σε ένα γκρι μελάνι (ή οποιοδήποτε χρώμα για αυτό το θέμα) δεν είναι κακό. Εμπιστέψου με.
 • Το αποξηραμένο μελάνι που έχει κολλήσει στα γραμματόσημα μπορεί να φράξει μέρη των γραμματοσήμων, με αποτέλεσμα ασαφείς εικόνες. Και σε ποιον αρέσουν τα ασαφή γραμματόσημα; Οχι εγώ!

Εντάξει, σε έπεισα να καθαρίσεις σωστά τα καθαρά γραμματόσημα; Λοιπόν, το σκέφτηκα!

Αποκάλυψη: Οι αναρτήσεις μου ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους συνεργατών. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, δεν θα πληρώσετε ούτε μια δεκάρα παραπάνω, αλλά μπορεί να πάρω μια μικρή προμήθεια, η οποία θα με βοηθήσει να συνεχίσω αυτό το ιστολόγιο και να υποστηρίξω εν μέρει τον εθισμό μου στο Coke Zero . Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους προς amazon.comεπειδή συμμετέχω στο πρόγραμμα Amazon Services LLC Associates

Γραφική ύλη:

Έλαβα το μαξιλάρι καθαρισμού και το σπρέι μου από το Hobby Lobby, αλλά το μαξιλάρι καθαρισμού δεν υπάρχει στον ιστότοπό τους αυτή τη στιγμή, αλλά μπόρεσα να το βρω στο Amazon. Το σπρέι καθαρισμού που χρησιμοποίησα είναι στον ιστότοπο του Hobby Lobby, αλλά όχι στο Amazon, οπότε βρήκα ένα παρόμοιο στο Amazon σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε και τα δύο είδη στο Amazon. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ηλεκτρονικά, απλώς επισκεφθείτε το τοπικό σας κατάστημα ειδών χειροτεχνίας – θα πρέπει να έχουν παρόμοιες επιλογές που θα λειτουργήσουν. Για να αγοράσετε online, δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Έτσι καθαρίζω τα γραμματόσημα μου:

 • ταμπονάρετε την περίσσεια μελάνης σε παλιόχαρτο
 • τοποθετήστε πολλές στάμπες στο ακρυλικό μπλοκ
 • ψεκασμός καθαριστικού επιθέματος ψεκασμού στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • τρίψτε τα μαξιλαράκια (στο ακρυλικό μπλοκ) στο μαξιλάρι καθαρισμού
 • Ταμπονάρετε ξανά το περιττό μελάνι σε παλιό χαρτί ή σε χαρτοπετσέτα
 • ψεκάστε λίγο ακόμα σπρέι καθαρισμού σε μια χαρτοπετσέτα και καθαρίστε τα τακάκια ένα-ένα, φροντίζοντας να είναι εντελώς καθαρά και στεγνά
 • τοποθετήστε ξανά τις σφραγίδες στο καθαρό φύλλο σφραγίδας που έφεραν όταν τις αγοράσατε – αυτό διευκολύνει την εύρεση των ακριβών σφραγίδων/γραμμάτων που αναζητάτε και αποτρέπει το στρέβλωση ή την απώλεια

Παρακάτω είναι ένα βίντεο με το να καθαρίζω τα γραμματόσημα μου αφού έκανα ένα σεμινάριο με σφραγίδες στο χέρι:

*Για να δείτε το ιστολόγιο εκμάθησης Hand Stamped Book Stack DIY, κάντε κλικ εδώ.

Μην χάσετε ποτέ μια ανάρτηση!