Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν;  Όχι ένα big bang, αλλά δύο big bang!

Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν; Όχι ένα big bang, αλλά δύο big bang!

19 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις για το σχηματισμό του σύμπαντος είναι η θεωρία του Big Bang. Ωστόσο, η νέα θεωρία των επιστημόνων είναι ότι το σύμπαν δεν είναι πλέον μια μεγάλη έκρηξη αλλά δύο μεγάλες εκρήξεις. Αυτό που είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό είναι ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να αποδείξουν αυτή τη θεωρία.

Πώς σχηματίστηκε το σύμπαν; Δύο θεωρίες μεγάλης έκρηξης και νέες δυνατότητες

Ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα που έχει θέσει η ανθρωπότητα από τους αρχαίους φιλοσόφους είναι πώς σχηματίστηκε το σύμπαν. Φυσικά, αυτή η ερώτηση είχε μια πολύ διαφορετική αμφισβήτηση στην αρχαιότητα. Ωστόσο, αν είμαστε ή όχι μόνοι στο σύμπαν και πώς σχηματίστηκαν αυτό το σύμπαν, τα αστέρια και το φεγγάρι είναι από τα ερωτήματα που πάντα θέτουμε στον εαυτό μας.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει μια αλλαγή στη θεωρία του Big Bang με την τελευταία θεωρία που έχουν παρουσιάσει. Ως αποτέλεσμα, ο σχηματισμός του σύμπαντος δεν μπορεί να εξηγηθεί με μία μόνο μεγάλη έκρηξη. Υπό αυτή την έννοια, ο σχηματισμός του σύμπαντος συνέβη με δύο μεγάλες εκρήξεις.

Big Bang theory, δύο θεωρίες της Μεγάλης Έκρηξης, πώς σχηματίστηκε το σύμπαν

Σύμφωνα με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια το σύμπαν μας μετατράπηκε ριζικά από μια πολύ θερμότερη και πυκνότερη κατάσταση. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτή τη διαδικασία Big Bang.

Διαστημικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ!  Ποιος θα πάει πρώτος στον Άρη;

Διαστημικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ! Ποιος θα πάει πρώτος στον Άρη;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, τις οποίες θεωρούμε αντίθετες σε πολλούς τομείς, συμμετέχουν σε έναν αγώνα αποστολής στον Άρη. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες…

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η συνηθισμένη ύλη σχηματίστηκε στο σύμπαν κατά την πρώτη μεγάλη έκρηξη. Η μεγάλη έκρηξη που έγινε αργότερα προκάλεσε τη δημιουργία σκοτεινής ύλης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σκοτεινή ύλη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σύμπαντος που γνωρίζουμε σήμερα. Ο Επιταχυντής Αδρονίων διεξάγει επίσης πειράματα σχετικά με το σχηματισμό αυτής της ύλης και του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πρώτη μεγάλη έκρηξη συνέβη στην αρχή του σύμπαντος και ότι το σύμπαν υπέστη μεγάλη διαστολή λόγω του φαινομένου του κενού.

Σήμερα, μια από τις θεμελιώδεις ιδέες είναι ότι οι ουσίες που αποτελούν τη βάση του σύμπαντος σχηματίστηκαν από τη Μεγάλη Έκρηξη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δύο θεωρίες του Big Bang, για να σχηματιστεί η σκοτεινή ύλη, πρέπει πρώτα να σχηματιστεί η συνηθισμένη ύλη. Σύμφωνα με τη θεωρία, η επέκταση μετά από αυτόν τον σχηματισμό θα έπρεπε να είχε τελειώσει.

Η αλληλεπίδραση της κοινής ύλης μεταξύ τους προκάλεσε τη δεύτερη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε τη σκοτεινή ύλη. Το δημοσιευμένο άρθρο για τη θεωρία είναι από εδώ Μπορείτε να φτάσετε.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να το αποδείξουν, πιστεύουν στη θεωρία ότι το 95% του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια. Υπό αυτή την έννοια, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει έναν τρισδιάστατο χάρτη του Σύμπαντος. Ο στόχος του έργου είναι να βρει στοιχεία για τη σκοτεινή ύλη. Τα πρώτα βήματα έχουν αρχίσει να γίνονται για την κατασκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Ευκλείδη για το σκοπό αυτό.