Ρύθμιση εικονιδίου με θέμα Android για το λογότυπο Instagram

Ρύθμιση εικονιδίου με θέμα Android για το λογότυπο Instagram

23 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η λειτουργία εικονιδίων εφαρμογών με επίγνωση θεμάτων που παρουσιάστηκε με το Android 12 έχει πλέον γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Τα λογότυπα Meta, Instagram και Facebook θα διαθέτουν πλέον λειτουργικότητα εικονιδίων με θέμα το Android. Αυτό το τελευταίο κύμα σχεδιασμού υλικού, που βρίσκεται στη ζωή μας εδώ και περίπου δύο χρόνια, προσφέρει μια πολύ πιο minimal εμπειρία Android.

Τα λογότυπα του Instagram και του Facebook είναι πλέον πιο μίνιμαλ χάρη στη λειτουργία εικονιδίων με θέμα το Android

Ακριβώς πριν από δύο χρόνια, το Material Design Language εμφανίστηκε με μια σημαντική ενημέρωση με το Android 12. Όπως γνωρίζετε, η Google προσπαθεί συνεχώς να κάνει τη γλώσσα σχεδιασμού της πιο minimal. Η λειτουργία συμβατών με θέματα εικονιδίων που συνοδεύει το Material You και το Android 12 ήταν ο τελευταίος καρπός αυτής της προσπάθειας.

Ωστόσο, το Twitter, το Facebook και το Instagram αντιστέκονται εδώ και καιρό στις προσπάθειες της Google. Το Twitter εγκατέλειψε αυτό το πείσμα στα τέλη του 2022. Ωστόσο, η Meta δεν έχει επιλέξει ακόμη να συμμορφωθεί με αυτό το σχέδιο. Πώς θα αλλάξει όμως το λογότυπο του Instagram και του Facebook με αυτό το νέο σχέδιο;

Λογότυπο Instagram, δυνατότητα εικονιδίων με θέμα το Android, λογότυπο Facebook

Όπως φαίνεται παραπάνω, με τη λειτουργία Theme Icons, τα εικονίδια των εφαρμογών εμφανίζονται με χρώμα κατάλληλο για το τρέχον θέμα.

Αν και αυτή η δυνατότητα του Android φαίνεται αρκετά ωραία, δυστυχώς οι κατασκευαστές δεν υποστηρίζουν πάντα αυτές τις δυνατότητες στις διεπαφές τους.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα ακούσεις για πρώτη φορά στο Instagram, στο οποίο έχεις πρόσβαση καθημερινά!

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες που θα ακούσεις για πρώτη φορά στο Instagram, στο οποίο έχεις πρόσβαση καθημερινά!

Σε αυτό το περιεχόμενο συγκεντρώσαμε για εσάς ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το Instagram, μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς, τα τηλέφωνα Google Pixel που παράγονται με αυτόν τον σχεδιασμό δεν πωλούνται στη χώρα μας. Ωστόσο, είναι δυνατή η λήψη πακέτων εικονιδίων όπως το Material You από το Google Play.

Προς το παρόν, η λειτουργικότητα Material You-like και η λειτουργικότητα εικονιδίων με θέμα Android δεν είναι διαθέσιμη σε διεπαφές που βασίζονται σε Android. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Google μοιράζεται όλες τις δυνατότητες της με τους κατασκευαστές με κάθε έκδοση του Android. Το σημαντικό είναι ότι οι κατασκευαστές ενεργοποιούν αυτές τις δυνατότητες Android.

Φυσικά, η κάλυψη ολόκληρου του σχεδίου σε ένα συγκεκριμένο θέμα και χρώμα με τη λειτουργία Material You είναι μια πολύ κομψή εμφάνιση. Ωστόσο, κάθε επωνυμία έχει τη δική της γλώσσα σχεδιασμού και αυτό δεν ταιριάζει πάντα με το Android.

Λοιπόν, τι νομίζεις ? Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εικονιδίου θέματος και το Υλικό Εσείς, εάν ήρθε στο τηλέφωνό σας; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.