Συζήτηση τεχνολογίας Επεισόδιο 5 – ShiftDelete.Net

Συζήτηση τεχνολογίας Επεισόδιο 5 – ShiftDelete.Net

18 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Όπου μιλάμε για εβδομαδιαίες τεχνολογικές εξελίξεις Συζήτηση τεχνολογίας Η σειρά μας συνεχίζεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Ο ιδρυτής του ShiftDelete.Net Hakkı Alkan και ο αρχισυντάκτης Tolga Cem Küçükyılmaz έχουν ερμηνεύσει πολλά νέα για εσάς, από την ενδιαφέρουσα υπόθεση απάτης που συνέβη σε έναν επενδυτή κρυπτονομισμάτων έως τους πιο χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης στην Τουρκία.

Τι συζητήσαμε στο Technology Talk αυτή την εβδομάδα;

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της εβδομάδας ήταν η συνάντηση του Κινέζου προέδρου Xi Jinping με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Cinping, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με ηγέτες της τεχνολογίας, τράβηξε όλη την προσοχή με το επίσημο αυτοκίνητό του «τοπικό Cadillac».

SDNshiftdelete.net

Από την άλλη, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που μοιράστηκε το Speedtest, ένας αξιόπιστος ιστότοπος που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή της ταχύτητας του Διαδικτύου, η μέση ταχύτητα λήψης σε όλο τον κόσμο ήταν 87,79 Mbps, ενώ η ταχύτητα μεταφόρτωσης μετρήθηκε στα 40,45 Mbps.

Τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο, Xiaomi 14 Pro και GTA 6!  – Συζήτηση τεχνολογίας επεισόδιο 4

Τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο, Xiaomi 14 Pro και GTA 6! – Συζήτηση τεχνολογίας επεισόδιο 4

Κλείσαμε μια εβδομάδα στον κόσμο της τεχνολογίας. Πολλά γεγονότα έχουν λάβει χώρα από την επίσημη ανακοίνωση του GTA 6 μέχρι την κυκλοφορία του MacBook M3 Max.

Σημαντικά γεγονότα σημειώθηκαν και στη χώρα μας. Η BP κατέληξε σε συμφωνία να πουλήσει τις πετρελαϊκές της δραστηριότητες στην Τουρκία στην Petrol Ofisi. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, η Petrol Ofisi θα αποκτήσει την BP Petrolleri A.Ş., που διαχειρίζεται η BP Turkey Rafineri Limited. Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός ακόμη τοπικού μοντέλου στη χώρα μας, που άνοιξε μια σημαντική πόρτα με τον Togg. Το μοντέλο με το όνομα Amperino μπορεί να διανύσει 180 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε αστική χρήση. Όταν κοιτάμε τις εξωτερικές διαστάσεις του οχήματος, βλέπουμε ότι έχει μήκος 3159 mm, πλάτος 1500 mm και ύψος 150 mm.

Η Microsoft έχει σχεδιάσει τα δικά της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που θα τροφοδοτούν τις υπηρεσίες cloud computing Azure από τις αρχές του επόμενου έτους. Τα τσιπ, που ονομάζονται Azure Maia 100 και Azure Cobalt 100, κατασκευάστηκαν ειδικά στο εργαστήριο πυριτίου της Microsoft.

Η ανασκόπηση τεχνολογίας όλης της εβδομάδας σας περιμένει στη σειρά βίντεο Technology Talk. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές τις ειδήσεις και πολλά άλλα στο 5ο επεισόδιο του Technology Talk.