Συμμαχία για αυτοκινητόδρομους χωρίς οδηγό: Huawei, Baidu και Alibaba

Συμμαχία για αυτοκινητόδρομους χωρίς οδηγό: Huawei, Baidu και Alibaba

12 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας ένωσαν τις δυνάμεις τους. Παρόλο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατακλύζουν τον κόσμο σήμερα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στοχεύουν πολύ περισσότερο. Τι θα γινόταν αν οι αυτοκινητόδρομοι είχαν σχεδιαστεί για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό; Με βάση αυτό το ερώτημα, η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει ένα έργο αυτοκινητόδρομου για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Υπό αυτή την έννοια, η Huawei, η Baidu και η Alibaba έχουν έρθει μαζί.

Η Huawei, η Baidu και η Alibaba σχεδιάζουν αυτοκινητόδρομους για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας συνεργάστηκε με τις Huawei, Baidu και Alibaba για να επανασχεδιάσουν αυτοκινητόδρομους για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Υπό αυτή την έννοια, το κινεζικό Υπουργείο Μεταφορών θα δημιουργήσει μια οδηγία με τους τεχνολογικούς κολοσσούς που θα καθορίσουν αυτό το σχέδιο.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τρεις εταιρείες ενώθηκαν. Όπως γνωρίζετε, η Baidu είναι μια από τις εταιρείες που παράγουν τα σημαντικότερα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στον κόσμο. Τα ρομπότ ταξί χωρίς οδηγό της εταιρείας έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί σε πόλεις της Κίνας. Υπό αυτή την έννοια, η εταιρεία έχει εμπειρία στο πώς τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό μπορούν να αντιληφθούν πιο εύκολα βασικά σήματα κυκλοφορίας, όπως φανάρια και οδικές πινακίδες.

Baidu Robotaxi Service

Η Huawei, από την πλευρά της, θα παράγει λύσεις για να διευκολύνει τη σύνδεση των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό με τα οδικά δίκτυα. Όπως γνωρίζετε, η Huawei είναι μια από τις σημαντικές εταιρείες, ειδικά στον τομέα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και των σταθμών βάσης. Υπό αυτή την έννοια, η Alibaba αναλαμβάνει το έργο από την πλευρά της τεχνολογίας cloud. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη υποδομή cloud της Κίνας, θα διασφαλίσει ότι το δίκτυο που θα εγκατασταθεί στους αυτοκινητόδρομους θα συγχρονίζεται συνεχώς μέσω του cloud.

Το Tesla Supercharger ήταν δωρεάν σε αυτή τη χώρα!  να γιατί

Το Tesla Supercharger ήταν δωρεάν σε αυτή τη χώρα! να γιατί

Η Tesla ξεκίνησε να προσφέρει δωρεάν φόρτιση μέσω Supercharger για το Ισραήλ. Η εταιρεία παρείχε αυτή την ευκαιρία στους πολίτες να ξεφύγουν από τη σύγκρουση.

Στόχος της Κίνας είναι να διασφαλίσει την οδική ασφάλεια παρέχοντας άμεσα δεδομένα σε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Έτσι, στοχεύει στην πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Φυσικά, ο μόνος στόχος εδώ δεν είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Η Κίνα έχει κάνει μια τεράστια επένδυση 217 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση των αυτοκινητοδρόμων της μόνο το 2022.

Το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει εγκαταστάσεις πληροφορικής στην άκρη του δρόμου ως μέρος του έργου που έχει αναπτύξει για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι υπεύθυνες για τη συλλογή και τη διάδοση δεδομένων οδικής και κυκλοφορίας οχημάτων. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα διασφαλίζουν επίσης την ασφάλεια του δικτύου. Υπό αυτή την έννοια, θα εφαρμοστούν μια σειρά μέτρων όσον αφορά την εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των δεδομένων κίνησης.

Οι οδηγίες για το έργο, το οποίο συγκεντρώνει τις Huawei, Baidu και Alibaba, θα εμφανιστούν την 1η Δεκεμβρίου. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ το έργο του αυτοκινητόδρομου χωρίς οδηγό.