Τακάκια φρένων για τακάκια φρένων Kia Forte

Τακάκια φρένων για τακάκια φρένων Kia Forte

22 Δεκεμβρίου, 2022 0 By admin

Είτε ψάχνετε για νέα τακάκια φρένων για το Kia Forte σας είτε απλά θέλετε να αλλάξετε αυτά στο υπάρχον όχημά σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το υλικό των τακακιών φρένων. Διατίθενται είδη κεραμικών, ημιμεταλλικών και κεραμικών-κεραμικών μαξιλαριών.

Αθλητικό μαξιλάρι StopTech

Το τακάκι SPORT της StopTech είναι μια εξαιρετική επιλογή για Kia Forte. Αυτό το μαξιλαράκι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση και track days. Διαθέτει επίσης χαμηλά επίπεδα σκόνης και θορύβου, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση σε αστικούς δρόμους. Συνιστάται για επιθετική οδήγηση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καθημερινή χρήση.

Αυτά τα τακάκια φρένων προσφέρουν εξαιρετική απόδοση πέδησης και ισχυρούς ρότορες υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για μείωση της σκόνης. Αυτά τα μαξιλαράκια έχουν δοκιμαστεί dyno για μέγιστη απόδοση και εφαρμόζουν τέλεια, εξασφαλίζοντας τέλεια εφαρμογή για το Kia Forte σας. Παρέχουν επίσης εξαιρετική απόδοση πέδησης σε ζεστό και κρύο καιρό.

Σε αντίθεση με άλλες μάρκες τακακιών φρένων, τα premium κιτ αντικατάστασης της StopTech διαθέτουν τακάκια και ρότορα του ίδιου μεγέθους. Τα premium εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη συντήρηση και τις αναβαθμίσεις και περιλαμβάνουν νέο υλικό για ρότορες και τακάκια φρένων.

τακάκια φρένων kia forte

ημιμεταλλική

Όταν αντικαθιστάτε τα τακάκια φρένων στο Kia Forte σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια μάρκα ειδικά σχεδιασμένη για το αυτοκίνητό σας. Αυτός ο τύπος τακακιών φρένων είναι κατασκευασμένος από υλικά υψηλής ποιότητας και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις του αυτοκινήτου σας. Τα ημιμεταλλικά μαξιλάρια μπορούν να είναι καλά μαξιλαράκια ολόγυρα και είναι μια καλή επιλογή για βαριά χρήση. Είναι καλά για διάφορες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ενός βαρύ ρυμουλκούμενου ή του φρεναρίσματος.

Τα ημιμεταλλικά τακάκια φρένων έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια πέδησης. Εάν παρατηρήσετε θόρυβο ή ανομοιομορφία στα φρένα σας, αυτά τα τακάκια μπορεί να έχουν φθαρεί πολύ. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα στέλεχος μεταξύ του μαξιλαριού και του ρότορα. Τα τζάμια βοηθούν τα τακάκια να συνδέονται ομαλά και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των φρένων του αυτοκινήτου.

Το κόστος των νέων τακάκια φρένων για ένα Kia Forte θα εξαρτηθεί από το πόσα χρειάζεστε. Κανονικά το κόστος είναι μεταξύ $100 και $200 για ένα σετ δύο μαξιλαριών. Ωστόσο, το κόστος θα εξαρτηθεί από τη μάρκα των τακακιών που θα επιλέξετε. Ορισμένες μάρκες premium μπορεί να κοστίζουν έως και 250 $ ή περισσότερο. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου ότι αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν την εγκατάσταση.

Κεραμικός

Εάν οδηγείτε Kia Forte του 2015, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τα τακάκια των φρένων. Ευτυχώς, μπορείτε να τα αγοράσετε στο Advance Auto Parts. Αποστέλλονται στο σπίτι σας και μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το τοπικό τους κατάστημα. Τα ανταλλακτικά aftermarket συνήθως δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο αυτά που συνοδεύουν το αυτοκίνητό σας.

Τα κεραμικά τακάκια φρένων θα βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής και την απόδοση των φρένων του αυτοκινήτου σας. Είναι κατασκευασμένα από κεραμικό και έχουν χαμηλό επίπεδο σκόνης και θορύβου. Είναι επίσης φιλικά προς τον ρότορα, μειώνοντας τη φθορά του ρότορα. Αυτά τα τακάκια έρχονται επίσης με περιορισμένη εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Μπορείτε να τα αγοράσετε μεμονωμένα ή σε σετ.

Το κόστος των νέων τακάκια φρένων Kia Forte ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο τακάκια που χρειάζεστε και πόσα χρειάζεστε. Τα τακάκια φρένων για ένα πολυτελές όχημα κοστίζουν συνήθως μεταξύ $150 και $250, ενώ τα τακάκια φρένων για τα περισσότερα άλλα οχήματα κοστίζουν μεταξύ $75 και $120. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις μηνιαίες προσφορές τακακιών φρένων Kia Forte για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ένα ποιοτικό σετ αντικατάστασης.

τακάκια φρένων kia forte

Κεραμικό-κεραμικό

Τα κεραμικά-κεραμικά τακάκια φρένων είναι μια τέλεια αναβάθμιση για το Kia Forte σας. Παρέχουν ανώτερη απόδοση πέδησης και είναι επίσης σχεδιασμένα να μειώνουν τη σκόνη και τον θόρυβο. Αυτά τα τακάκια είναι συμβατά με συστήματα πέδησης ABS και είναι συμβατά με ρότορες. Προσφέρουν επίσης μια περιορισμένη εγγύηση διάρκειας ζωής.

Τα κεραμικά τακάκια φρένων είναι κατασκευασμένα από μείγμα κεραμικών ινών και άλλων πληρωτικών. Είναι γενικά πιο ακριβά από τα μη κεραμικά τακάκια φρένων. Διαρκούν επίσης περισσότερο και είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα από τα οργανικά τακάκια φρένων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών και είναι πιο ανθεκτικά στο ξεθώριασμα. Τα κεραμικά τακάκια φρένων είναι αθόρυβα και δεν προκαλούν υπερβολική φθορά στους δίσκους των φρένων.

Τα οργανικά τακάκια φρένων είναι λιγότερο ακριβά, αλλά δεν διαρκούν τόσο πολύ όσο τα μεταλλικά τακάκια. Μπορούν επίσης να είναι πιο θορυβώδεις και λιγότερο αποτελεσματικοί. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι χρήσιμα για την καθημερινή οδήγηση. Τα οργανικά επιθέματα φθείρονται γρήγορα σε σύγκριση με άλλους τύπους μαξιλαριών και απαιτούν περισσότερη δύναμη για να εφαρμοστούν.

Πώς να ελέγξετε τα φώτα φρένων σε ένα Kia Forte φως φρένων

Βίντεο Youtube