
Τα Ηνωμένα Έθνη δημιουργούν συμβουλευτικό σώμα για την τεχνητή νοημοσύνη
28 Οκτωβρίου, 2023Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον παντού στη ζωή μας. Η ανθρωπότητα μεταβαίνει στο ψηφιακό σύμπαν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το ανερχόμενο αστέρι της εποχής μας. Αυτό βέβαια έχει κινδύνους αλλά και οφέλη. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επίσης αυξήσει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Έχει κάνει μια προσπάθεια να βοηθήσει στη διαχείριση των κινδύνων αυτής της κατάστασης. Ιδού οι λεπτομέρειες…
Ο ΟΗΕ ετοιμάζεται να αναλάβει δράση για την τεχνητή νοημοσύνη!
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι θέλει να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δύναμη της τεχνολογίας μέσω της διεθνούς συνεργασίας και διακυβέρνησης. Αναγνωρίζει επίσης τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Ως εκ τούτου, θέλουν να αξιοποιήσουν οριστικά αυτήν την τεχνολογία και να μειώσουν τους κινδύνους τους. Για να γίνει αυτό, τα Ηνωμένα Έθνη θα δημιουργήσουν ένα ειδικό συμβουλευτικό σώμα για την τεχνητή νοημοσύνη με ευρείες εξουσίες.

Ο Γκουτέρες τόνισε πολλά οφέλη, από την υγεία και την εκπαίδευση έως την ψηφιοποίηση των αναδυόμενων οικονομιών. ΕΠΟΜΕΝΟ «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επιτρέψει την εξαιρετική πρόοδο για την ανθρωπότητα. «Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και τη δράση για το κλίμα για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030». αυτός πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι η τεχνογνωσία της τεχνητής νοημοσύνης είναι επί του παρόντος συγκεντρωμένη σε λίγες εταιρείες και χώρες. Δυστυχώς, αυτό θα αυξήσει την παγκόσμια ανισότητα. Έτσι, η διάδοση παραπληροφόρησης και προκατάληψης δεν μπορεί να αποτραπεί. Επιπλέον, μπορεί να επιτρέψει την παρακολούθηση και την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά.
Γενικός γραμματέας, «Χωρίς να μπούμε σε μια σειρά από σενάρια καταστροφής, είναι ήδη σαφές ότι η κακόβουλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, να υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή και να απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζήτησα μια παγκόσμια, πολυεπιστημονική και πολυμερή συζήτηση σχετικά με τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της για όλη την ανθρωπότητα και να μειωθούν οι κίνδυνοι. είπε.
Αυτές οι συστάσεις θα συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη κατά την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Μέλλον το 2024. Αυτές οι συστάσεις θα αποτελούν μέρος του Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου. Αυτή η πρωτοβουλία θα καθορίσει κοινές αρχές για ένα ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές ψηφιακό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.