Το διαστημικό τηλεσκόπιο Ευκλείδη απαθανάτισε εικόνες που κόβουν την ανάσα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Ευκλείδη απαθανάτισε εικόνες που κόβουν την ανάσα

7 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκοπίου Ευκλείδη. Αν και το διαστημικό τηλεσκόπιο ξεκίνησε την αποστολή του σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκίνησε γρήγορα την αποστολή του. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, ESA, μοιράστηκε με τον επιστημονικό κόσμο τις εκπληκτικές εικόνες που τράβηξε το νέο τηλεσκόπιο. Εικόνες από το νεότερο τηλεσκόπιο της ESA ρίχνουν φως στα σκοτεινά μυστικά του σύμπαντος. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο Ευκλείδης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος ρίχνει φως στο μυστήριο του διαστήματος!

Με αυτές τις νέες διαστημικές φωτογραφίες, η ESA μοιράστηκε με τον κόσμο ένα τεράστιο σμήνος γαλαξιών στον αστερισμό του Περσέα. Κατάφερε επίσης να αποκαλύψει εντυπωσιακά στιγμιότυπα της τεράστιας δομής του σύμπαντος, συμπεριλαμβανομένου ενός σφαιρωτού σμήνος και ενός υπέροχου γαλαξία γεμάτο με αμέτρητα αστέρια.

Οι ηγέτες της αποστολής Ευκλείδης ανακοίνωσαν τις πρώτες εικόνες σήμερα σε εκδήλωση στο Διαστημικό Κέντρο Επιχειρήσεων της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. Η Carole Mundell, υπεύθυνη επιστημονικού προγράμματος της ESA, παρουσίασε τις εικόνες. «Σήμερα είναι μια εμβληματική μέρα. Έχουμε φτάσει σε όλα τα τεχνικά στάδια της αποστολής μας. «Μπορούμε επιτέλους να δεσμευτούμε στην επιστημονική μας αποστολή. » είπε.

Συμβουλές από υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτες

Συμβουλές από υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτες

Η αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) Samantha Cristoforetti έδωσε συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν αστροναύτης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Mundell και οι συνεργάτες του τόνισαν τις δυνατότητες του διαστημικού τηλεσκοπίου για τη μελέτη της μεγάλης κλίμακας δομής του σύμπαντος. Ο Γενικός Διευθυντής της ESA Josef Aschbacher δήλωσε: «Ανυπομονώ για τις πληροφορίες που θα μας δώσει ο Ευκλείδης, ειδικά την κατανόησή μας για το τι είναι πραγματικά η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια». είπε.

Ο Francis Bernardeau είναι αντιπρόεδρος του Euclid Consortium. Είναι επίσης αστροφυσικός στο CEA Paris-Saclay. Σχετικά με αυτές τις εικόνες «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Οι πρώτες εικόνες είναι υπέροχες. Ικανοποιούν τις προσδοκίες όσον αφορά την ποιότητα και την ακρίβεια. «Έχουμε λοιπόν πολλές ελπίδες για την υπόλοιπη αποστολή». είπε.

Οι επιστήμονες θεωρούν αυτές τις εικόνες ως την αρχή της αποστολής του Ευκλείδη. Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, το τηλεσκόπιο θα εξετάσει δισεκατομμύρια γαλαξίες σαν αυτόν. Έτσι θα χωρίσει περίπου το ένα τρίτο του ουρανού, ίσως και περισσότερο. Θα εξετάσει επίσης 10 δισεκατομμύρια χρόνια κοσμικού χρόνου. Όταν αυτές οι εικόνες συγκεντρωθούν, θα δημιουργήσουν άνευ προηγουμένου τρισδιάστατες εικόνες του σύμπαντος που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Αυτές οι διαστημικές φωτογραφίες δείχνουν τον Ευκλείδη να φωτογραφίζει αντικείμενα ταυτόχρονα σε οπτικά και εγγύς υπέρυθρα μήκη κύματος. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρατηρηθεί η ευαισθησία και των δύο συσκευών. Αυτό το τηλεσκόπιο μετρά επίσης φάσματα αντικειμένων ή γραφήματα που δείχνουν την ένταση του φωτός που εκπέμπεται σε διαφορετικά μήκη κύματος. Αυτές οι μετρήσεις δείχνουν, μεταξύ άλλων, την απόσταση και τη χημική σύσταση ενός αντικειμένου.