Το πρώτο βήμα για το ταξίδι στο χρόνο έγινε!  Θεωρία κβαντικών σωματιδίων – SDN

Το πρώτο βήμα για το ταξίδι στο χρόνο έγινε! Θεωρία κβαντικών σωματιδίων – SDN

15 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Το ταξίδι στο χρόνο είναι ίσως μια από τις πιο αδύνατες τεχνολογίες στην επιστημονική φαντασία. Σύμφωνα με τους περισσότερους φυσικούς, θα ήταν δυνατό να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Αλλά το ταξίδι στο μέλλον που οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε δεν φαίνεται εφικτό. Υπό αυτή την έννοια, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσα έρευνα.

Εμπλοκή κβαντικών σωματιδίων για ταξίδι στο χρόνο από επιστήμονες

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα είδος προσομοίωσης ταξιδιού στο χρόνο. Οι ερευνητές βασίστηκαν στην αρχή της κβαντικής εμπλοκής για αυτήν την προσομοίωση. Τι είναι όμως αυτή η κβαντική εμπλοκή;

Αν και είναι μια μάλλον περίπλοκη θεωρία, υποθέτει ότι δύο ή περισσότερα σωματίδια δεν μπορούν να κινηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και να επηρεάσουν το ένα το άλλο.

Φυσικά, η εμπλοκή δεν είναι τόσο απλή έννοια, αλλά στην απλούστερη μορφή της είναι η κίνηση των κβαντικών σωματιδίων μεταξύ τους. Με βάση αυτή τη θεωρία, οι επιστήμονες υπολογίζουν την επίδραση ενός ταξιδιού στο παρελθόν.

Η NASA άνοιξε το φορτίο από τον αστεροειδή Bennu!

Η NASA άνοιξε το φορτίο από τον αστεροειδή Bennu!

Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή OSIRIS-Rex. Εξετάζει δείγματα από τον αστεροειδή Bennu που έστειλε το διαστημόπλοιο.

Στην προσομοίωση που προέκυψε, υπολογίστηκε αρχικά η επίδραση ενός σωματιδίου που στάλθηκε στο παρελθόν. Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε πώς αυτό το δωμάτιο συνδέθηκε με το άλλο δωμάτιο στη σημερινή εποχή. Υπό αυτή την έννοια, σύμφωνα με τη θεωρία των κβαντικών σωματιδίων, το παρελθόν και το παρόν συνδέονται.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες είχαν ήδη αποδείξει τη θεωρία των κβαντικών σωματιδίων. Εν ολίγοις, αποκαλύφθηκε ότι δύο κβαντικά σωματίδια επηρεάζουν το ένα το άλλο. Υπό αυτή την έννοια, δοκιμάζουμε τι αποτέλεσμα θα έχει εάν το ταξίδι στο χρόνο συμβεί μέσω δύο κβαντικών νομισμάτων.

Στην πραγματικότητα, ο ευκολότερος τρόπος να το εξηγήσεις αυτό είναι η ταινία Dejavu με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington. Σε αυτή την ταινία, μια ομάδα επιστημόνων έστειλε υλικά μικρής κλίμακας, όπως κομμάτια χαρτιού, στο παρελθόν. Φυσικά, οι επιστήμονες εδώ δεν είναι σε αυτό το στάδιο. Επί του παρόντος, αναζητούμε μια θεωρητική απάντηση στο ερώτημα πώς ένα κβαντικό σωματίδιο που αποστέλλεται στο παρελθόν θα επηρεάσει ένα άλλο σωματίδιο στο παρόν.

Οι πρώτες ανακαλύψεις αποδεικνύουν τη θεωρία της κβαντικής εμπλοκής των σωματιδίων. Φυσικά, οι επιστήμονες μέχρι στιγμής τα έχουν δοκιμάσει όλα αυτά σε μια προσομοίωση.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει ταξίδι στο χρόνο στο μέλλον, αυτός ο τύπος τεχνολογίας αποστολής αντικειμένων στο παρελθόν θα μπορούσε να έρθει στη ζωή μας; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.