Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου των Pixel 8 και 8 Pro έχει χαλάσει!

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου των Pixel 8 και 8 Pro έχει χαλάσει!

14 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Τα Google Pixel 8 και 8 Pro που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ισχυρίζονται ότι διαθέτουν το υψηλότερο βιομετρικό πρότυπο Android. Αυτή η νέα λειτουργία, η οποία παρέχει το Face Unlock για πληρωμές, απέτυχε, όπως ανέφερε ένας χρήστης του Reddit.

Το Pixel 8 Pro αναγνώρισε και ξεκλείδωσε το πρόσωπο του αδελφού του ιδιοκτήτη, παρόλο που δεν ήταν εγγεγραμμένος

Το Face Unlock του χρήστη του Reddit Pixel 8 Pro αναγνώριζε με συνέπεια τον αδερφό του, παρόλο που τα δύο φαίνονται αρκετά διαφορετικά. Αν και το Face Unlock επανεισήχθη με την προηγούμενη σειρά, τα νέα μοντέλα Pixel βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη μηχανική εκμάθηση και τις βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο ταυτότητας.

google pixel 8

Ο επηρεαζόμενος χρήστης εικάζει ότι το Pixel 8 Pro ενδέχεται να αναγνωρίσει κατά λάθος τα αδέρφια ως δίδυμα, ακόμα κι αν ο πατέρας τους δεν έκανε παρόμοιο λάθος. Αυτό φαίνεται να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, επομένως είναι πρόωρο να το ονομάσουμε σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.

Ενημέρωση 7 ετών, κάμερα OIS: Παρουσιάστηκε το Google Pixel 8 Pro!  Εδώ είναι η τιμή και τα χαρακτηριστικά

Ενημέρωση 7 ετών, κάμερα OIS: Παρουσιάστηκε το Google Pixel 8 Pro! Εδώ είναι η τιμή και τα χαρακτηριστικά

Η Google παρουσίασε το νέο της smartphone Pixel 8 Pro στον χρήστη. Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά και η τιμή του Google Pixel 8 Pro…

Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο χρήστης δεν έχει ενεργοποιήσει το Extend Unlock, μια δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη διαδικασία ξεκλειδώματος για αξιόπιστες συσκευές Pixel σε κοντινή απόσταση.

Η επιτυχία της Google στην επίτευξη υψηλών επιπέδων ασφάλειας με το Face Unlock, ακόμη και χωρίς ειδικό υλικό, είναι αξιοσημείωτη. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα προηγούμενα παραδείγματα, ακόμη και συστήματα με ειδικό υλικό, όπως το Face ID της Apple, μπορούν να εξαπατηθούν υπό ορισμένες συνθήκες.

google pixel 8

Η Apple αναγνωρίζει ότι οι τυχαίοι αγώνες είναι πιο πιθανοί με αδέρφια ή παιδιά κάτω των 13 ετών λόγω της ανάπτυξης των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Είναι κατανοητό ότι η σειρά Pixel 8 θα αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, ειδικά επειδή αυτό το περιστατικό αφορούσε ένα μέλος της οικογένειας. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα. Περισσότερες πληροφορίες ενδέχεται να αποκαλυφθούν καθώς περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση σε προπαραγγελίες για τη συσκευή.

Τι σκέφτεσαι? Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.