
Το Apple M3 Max ανταγωνίζεται τις πιο ισχυρές κάρτες της NVIDIA!
6 Νοεμβρίου, 2023Ο τελευταίος επεξεργαστής της Apple, ο M3 Max, έχει προκαλέσει σάλο, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή πρόοδο της εταιρείας στη σειρά προσαρμοσμένων chipsets της. Τροφοδοτημένος από την τελευταία τεχνολογία 3nm της TSMC, αυτός ο προηγμένος επεξεργαστής ξεπέρασε ακόμη και τον απαιτητικό M2 Ultra στα αποτελέσματα συγκριτικής αξιολόγησης πολυπύρηνων επεξεργαστών του Geekbench.
Τώρα, στη σύγκριση του GFXBench, η GPU 40 πυρήνων του M3 Max αντιμετώπισε τα ισχυρά μοντέλα φορητών υπολογιστών RTX 3080 και RTX 4080 της NVIDIA και επιτεύχθηκαν απροσδόκητα αποτελέσματα.
Στο σημείο αναφοράς GFXBench Aztex Ruins, το M3 Max δείχνει την ανδρεία του επιτυγχάνοντας 28.517 καρέ με μέσο ρυθμό καρέ 443,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS) σε ανάλυση 1440p. Παραδόξως, η επιφάνεια εργασίας RTX 3080 ξεπερνά ελάχιστα τον επεξεργαστή 3 nm της Apple, καταγράφοντας 28.889 καρέ με μέσο όρο 449,3 FPS. Ακόμη και το μοντέλο φορητού υπολογιστή RTX 4080, που διαφημίζεται ως ταχύτερο από το αντίστοιχο του επιτραπέζιου υπολογιστή, καταφέρνει να επιτύχει μόνο 29.759 καρέ στα 462,8 FPS.
Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι τα αποτελέσματα του GFXBench δεν αποτελούν σαφή σύγκριση. Προηγούμενες δοκιμές διαπίστωσαν ότι η GPU 10 πυρήνων του M3 ήταν μόνο 7,4% ταχύτερη από την M2, παρόλο που είχε τον ίδιο αριθμό πυρήνων GPU.
Μπορούμε να αποδώσουμε αυτό το κενό στο γεγονός ότι το GFXBench δεν έχει λάβει ενημέρωση για περισσότερο από ένα χρόνο και λείπουν σημαντικές βελτιστοποιήσεις για την προβολή των πραγματικών δυνατοτήτων των GPU επόμενης γενιάς. Επιπλέον, το GFXBench χρησιμοποιεί διαφορετικά API για να δοκιμάσει διαφορετικές GPU, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τις μικρές διαφορές που παρατηρούνται.

Ως αποτέλεσμα, το Apple M3 Max, που παράγεται με την τεχνολογία 3nm της TSMC, απέδειξε την ποιότητά του ανταγωνιζόμενος άμεσα τα ισχυρά μοντέλα φορητών υπολογιστών RTX 3080 και RTX 4080 της NVIDIA στις δοκιμές GFXBench.
Ωστόσο, δεδομένων των πιθανών περιορισμών της πλατφόρμας GFXBench και των ανεπαίσθητων διαφορών στις αρχιτεκτονικές GPU και στα API, αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή. Τι σκέφτεσαι? Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στα σχόλια.