Το Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη

Το Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή που βρίσκεται σε εξέλιξη

13 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Ένα νέο μέλος εντάσσεται στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar που αναπτύχθηκε από την Baykar Defense. Το UCAV, το οποίο θα διατίθεται στην αγορά ως Bayraktar TB3, θα μπορεί να απογειωθεί από τον σύντομο διάδρομο του αμφίβιου επιθετικού πλοίου της Ανατολίας TCG, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία την επόμενη περίοδο. Επιπλέον, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται επίσης σε αυτόν τον τομέα, θα είναι οι πρώτες στον κόσμο που θα έχουν αυτήν τη λειτουργία. Σήμερα ολοκλήρωσε το πρώτο του τεστ τρεξίματος.

Το Bayraktar TB3 ολοκλήρωσε την πρώτη του δοκιμαστική λειτουργία!

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο TCG Anadolu δρομολογήθηκε πέρυσι. Η τελική διαδικασία δοκιμών ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές αποδοχής και τοποθετήθηκαν στο απόθεμα. Άνοιξε ακόμη και στους επισκέπτες, με τα πρωτότυπα Bayraktar TB3 και Kızılelma να τοποθετούνται στις ακτές της Κωνσταντινούπολης. Επί του παρόντος, εκτελεί τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Σχεδιάστηκε να χρησιμοποιηθεί το F-35 σε αυτό το πλοίο. Ωστόσο, λόγω του εμπάργκο των ΗΠΑ, οι πωλήσεις F-35 έχουν ανασταλεί επ’ αόριστον. Συνεπώς, η Τουρκία δεν αποτελεί πλέον μέρος του έργου. Επιπλέον, για να μην αναφέρουμε το F-35, ακόμη και το F-16 δεν πωλείται. Για το λόγο αυτό, η Τουρκία αποφάσισε να μετατρέψει το TCG Anadolu σε αεροπλάνο και ελικοπτεροφόρο.

Το πλοίο TCG Anadolu ξεκινά για την πρώτη του αποστολή!

Το πλοίο TCG Anadolu ξεκινά για την πρώτη του αποστολή!

Στο μήνυμα που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας «Το TCG Anatolian Ship φεύγει για την πρώτη του αποστολή!». Η ποινή συμπεριλήφθηκε. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες για το θέμα…

Το Bayraktar TB3, του οποίου η διαδικασία ανάπτυξης σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί σε αυτήν την απαίτηση, εμφανίζεται ως έκδοση του Bayraktar TB2 με μακρύτερο, φαρδύτερο, ψηλότερο και αναδιπλούμενο φτερό. Φυσικά, είναι πιθανό να δούμε μια δεύτερη έκδοση με σταθερά φτερά στο μέλλον.

Μια άλλη σημαντική καινοτομία που φέρνει το Bayraktar TB3 είναι ότι μπορεί να μεταφέρει σχεδόν διπλάσιο φορτίο από το Bayraktar TB2, διατηρώντας παράλληλα τη σχέση ποιότητας/τιμής. Φυσικά, αυτό επηρεάζει και τον σχεδιασμό. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για πυρομαχικά. Θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε pods σύμφωνα με διαφορετικές εργασίες.

Στον αγώνα με τις ΗΠΑ ο Baykar!

Σημειώστε ότι ο Baykar δεν είναι μόνος σε αυτόν τον τομέα. Η General Atomics, η οποία ανέπτυξε το MQ-9 Reaper, ένα από τα πιο διάσημα drones των Ηνωμένων Πολιτειών, εργάζεται επίσης σε ένα μοντέλο του MQ-9 ικανό να απογειώνεται από πλοία με πτυσσόμενα φτερά και μικρούς ή μεγάλους διαδρόμους, όπως στο Παράδειγμα TB2-TB3. Αυτό το όχημα θα ονομάζεται επίσης MQ-9B STOL.

Παρόλο που η Baykar παρουσίασε το πρώτο SİHA που κατασκευάστηκε ειδικά για αεροπλανοφόρα με πτυσσόμενα φτερά (πλοία με ίχνη, συμπεριλαμβανομένων των αμφίβιων), η General Atomics θέλει να γράψει ιστορία κατασκευάζοντας τα πρώτα που θα πετάξουν και θα μπουν στο απόθεμα. Ωστόσο, ο Selçuk Bayraktar, τεχνικός διευθυντής της Baykar, δήλωσε ότι θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, πέρασε το πρώτο του τεστ τρεξίματος.

Χαρακτηριστικά του drone Bayraktar TB2 vs TB3

Χαρακτηριστικά Bayraktar TB2 Bayraktar TB3
άνοιγμα φτερών 12 μέτρα 14 μέτρα
Μήκος 6,5 μέτρα 8,35 μέτρα
Υψος 2,2 μέτρα 2,6 μέτρα
Μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 70 κόμβοι – 120 κόμβοι 125 κόμβοι-160 κόμβοι
Χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 150 κιλά 280 κιλά
Αριθμός σταθμών όπλων 4 6
Εύρος Επικοινωνίας-Ελέγχου: <300 χλμ
SATCOM
SATCOM
Το υψηλότερο βάρος απογείωσης 700 κιλά 1450 κιλά
Χρόνος παραμονής στον αέρα 27+ ώρες 24+ ώρες
Απογείωση και προσγείωση Αυτόματο Αυτόματο
τύπος ώθησης 105 CV-Rotax 912
170 HP – ΤΕΙ PD-170
170 CV-TEI-PD170
225 HP- TEI-PD222ST (καταγγελία)
Πυρομαχικά L-UMTAS
ΜΑΜΑ
Ακόντιο
ΜΠΟΖΟΚ
ΤΟΓΚΑΝ
ΚΟΡΑΚΙ
L-UMTAS
ΜΑΜΑ
Ακόντιο
ΜΠΟΖΟΚ
ΤΟΓΚΑΝ
ΚΟΡΑΚΙ
Αλλα -Σύστημα μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο (BGAM)
-3 πλεονάζοντα αεροηλεκτρονικά και αισθητήρες
-Γάτες ASELSAN
-Σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GNSS
– Πτυσσόμενη κατασκευή πτερυγίων
-Επικοινωνία οπτικής επαφής και πέρα ​​από την οπτική επαφή
-Απογείωση και προσγείωση αεροπλανοφόρων μικρού διαδρόμου

Τι πιστεύετε για αυτό το πρόβλημα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα σχόλια!