Το Intel Arc Alchemist θα προσφέρει αυξήσεις απόδοσης με την ενημέρωση

Το Intel Arc Alchemist θα προσφέρει αυξήσεις απόδοσης με την ενημέρωση

20 Νοεμβρίου, 2023 0 By admin

Οι κάρτες γραφικών Intel Arc Alchemist εξοπλισμένες με Xe Matrix Extensions (XMX), την έκδοση της Intel των πυρήνων Tensor της Nvidia, εμφανίστηκαν με τη νέα ενημέρωση. Τα μοντέλα Intel Arc Alchemist κατάφεραν να αυξήσουν την απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) κατά 2,7 φορές χάρη στην ενημέρωση. Ιδού οι λεπτομέρειες…

Οι κάρτες γραφικών Intel Arc Alchemist θα αυξήσουν την απόδοση με την ενημέρωση

Οι πυρήνες GPU, τους οποίους η Intel αποκαλεί XMX, είναι ικανοί να επιταχύνουν φόρτους εργασίας AI, όπως το Stable Diffusion. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπήρχε υποστήριξη Microsoft Olive σε παλαιότερες εκδόσεις των προγραμμάτων οδήγησης, οι πυρήνες XMX δεν μπορούσαν να επιτύχουν την αναμενόμενη απόδοση.

Οι κάρτες γραφικών Intel Arch Alchemist θα αυξήσουν την απόδοση με την ενημέρωση

Τα τελευταία προγράμματα οδήγησης Arc Alchemist της Intel προσφέρουν βελτίωση απόδοσης 2,7x στη σταθερή απόδοση του κινητήρα με απόδοση τεχνητής νοημοσύνης. Ενώ μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στη βελτιστοποίηση της παλιάς σχολής για την οποία είναι γνωστή η ομάδα οδηγών της Intel, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στο Microsoft Olive. Σημειώστε ότι το λογισμικό Microsoft Olive έχει ουσιαστικά έναν αλγόριθμο που παίρνει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ή μηχανικής μάθησης και στη συνέχεια βρίσκει όλους τους τρόπους με τους οποίους το διαφορετικό υλικό μπορεί να το επιταχύνει.

Έρχεται αύξηση;  Η Nvidia σταμάτησε την παραγωγή δύο καρτών γραφικών!

Έρχεται αύξηση; Η Nvidia σταμάτησε την παραγωγή δύο καρτών γραφικών!

Η παραγωγή των καρτών γραφικών Nvidia RTX 4070 Ti και RTX 4080 έχει σταματήσει. Η Nvidia έχει επικεντρωθεί στη σειρά SUPER, την οποία θα παρουσιάσει σε λίγους μήνες.

Από την πλευρά της AMD, δεν υπάρχει υλικό ειδικά προετοιμασμένο για AI. Παρόλα αυτά, οι κάρτες γραφικών με αρχιτεκτονική RDNA 3 έχουν καλύτερη απόδοση σε λειτουργίες που βασίζονται σε AI, όπως σταθερή ροή σε σύγκριση με το RDNA 2.

Οι αναλυτές λένε ότι η AMD προτιμά τις δικές της μεθόδους για τη βελτιστοποίηση των προγραμμάτων οδήγησης για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και όχι το Microsoft Olive. Ωστόσο, εκτιμάται ότι η εταιρεία θα αυξήσει σύντομα τις επιδόσεις της σε AI με το Microsoft Olive.

Τι πιστεύετε για την αυξημένη απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης στις κάρτες γραφικών Intel; Μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.