Το SpaceX θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 144 εκτοξεύσεις το 2024

Το SpaceX θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 144 εκτοξεύσεις το 2024

29 Οκτωβρίου, 2023 0 By admin

Η SpaceX, η οποία γίνεται συχνά αντιληπτή με τους δορυφόρους Starlink της, ανακοίνωσε τους στόχους της για το 2024. Σύμφωνα με τις ανακοινωθείσες πληροφορίες, η SpaceX θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 144 εκτοξεύσεις για να θέσει περισσότερους δορυφόρους Starlink σε τροχιά το 2024.

Το SpaceX θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 144 εκτοξεύσεις το 2024

Η SpaceX θα προσπαθήσει να φτάσει τις 100 πτήσεις μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Bill Gerstenmaier στην Υποεπιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ για το Διάστημα και την Επιστήμη. Ο στόχος της SpaceX για 12 πτήσεις στη Σελήνη το 2024 λέγεται ότι είναι ενδιαφέρον και λίγο ανησυχητικός.

Το SpaceX θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον 144 εκτοξεύσεις το 2024

Η Starlink ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προσφέρει υπηρεσία κινητής δορυφορικής τηλεφωνίας νωρίτερα φέτος, πράγμα που σημαίνει την τοποθέτηση περισσότερων δορυφόρων στο διάστημα γύρω από τον πλανήτη μας. Αν και η επέκταση του Starlink είναι μια αναμενόμενη κίνηση, οι ανησυχίες συνεχίζουν να αυξάνονται σχετικά με τον συνωστισμό της τροχιάς κοντά στη Γη με δορυφόρους.

Η Ευρώπη έχει κάνει την επιλογή της: δορυφόροι GPS θα εκτοξεύονται με το SpaceX

Η Ευρώπη έχει κάνει την επιλογή της: δορυφόροι GPS θα εκτοξεύονται με το SpaceX

Η SpaceX ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τους πρώτους ευρωπαϊκούς δορυφόρους εξοπλισμένους με τεχνολογία stealth, κυρίως για το σύστημα Galileo.

Υπάρχουν φόβοι ότι το διάστημα μετατρέπεται σε χωματερή, ειδικά καθώς οι εμπορικοί διαστημικοί σταθμοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται γρήγορα και η NASA σχεδιάζει να αποσύρει τον σταθμό ISS στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα στοιχεία, υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 3.500 δορυφόροι Starlink σε τροχιά. Δεδομένου ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί γρήγορα στο μέλλον, το Starlink σύντομα θα αναλάβει τον αυστηρό έλεγχο του τροχιακού χώρου κοντά στη Γη.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτή η αύξηση θα δημιουργήσει προβλήματα για μελλοντικές εκτοξεύσεις διαστημικών αποστολών, αλλά έχουμε ακούσει ανησυχίες στο παρελθόν σχετικά με το πώς το Starlink και άλλοι γεμίζουν τον χώρο γύρω από τον πλανήτη μας.

Καθώς αυτοί οι νέοι δορυφόροι γίνονται όλο και μεγαλύτεροι, είναι επίσης λογικό να αναρωτιόμαστε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στο πρόβλημα της φωτορύπανσης που έχει δει το φωτεινότερο φως στον ουρανό να γίνεται δορυφόρος μετά την εκτόξευση ενός άλλου κυψελοειδούς δικτύου, του δορυφόρου BlueWalker 3. με βάση.

Το SpaceX συνεργάζεται επίσης με άλλα ιδρύματα για την εκτόξευση διαφόρων δορυφόρων και αποστολών στο διάστημα και θα παίξει ρόλο στην αποστολή Artemis III που θα επιστρέψει την ανθρωπότητα στη Σελήνη. Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα συνεργαστεί περισσότερο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ το επόμενο έτος.